Un any més, l’Ajuntament de Ripoll organitza aquest 11 de setembre un programa d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, una celebració a la qual els ripollesos no falten mai i que té un significat especial per a la nostra vila, Bressol de Catalunya.

Com és habitual, l’acte institucional se celebrarà al Monestir de Santa Maria de Ripoll a partir de les 10.30 hores. Enguany el Sr. Anthony Corey Sànchez, historiador, activista i escriptor, serà l’encarregat de llegir la glossa en commemoració de la Diada. A continuació, hi haurà l’ofrena de les institucions i entitats a la  tomba del Comte Guifré el Pilós, fundador de la Nació Catalana. Tancarà l’acte la Sra. Sílvia Orriols Serra, batllessa de Ripoll. Enguany, l’acompanyament musical serà a càrrec de la Sra. Marina Prat, cantautora ripollesa.

A continuació, a la plaça del Monestir, es farà la tradicional galejada per part dels Pedranyalers i Trabucaires de Ripoll. Seguidament, i com a novetat, els Diables de Ripoll faran un espectacle des de la torre del monestir en el qual es desplegaran les 4 barres de la senyera catalana acompanyat d’un espectacle pirotècnic. En Guifré i na Guinedell, els Gegants de Ripoll, també seran presents a l’acte, i faran una ballada un cop acabat l’espectacle de la torre. La celebració finalitzarà amb l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Sol de Banyuls, aquest any, a la mateixa plaça del Monestir.