Es farà a través del compte d’IG ajuntamentderipoll

Atès que els Plenaris d’abril i maig s’han hagut de celebrar telemàticament, no ha existit l’apartat habitual de preguntes, suggeriments  o queixes en directe per part del públic assistent.

Ara s’habilita a partir del  dimecres 27 de maig, l’endemà del Plenari,  un nou canal de participació per  formular aquestes preguntes, queixes o suggeriments a l’alcalde Jordi Munell i per extensió als/les regidores. Neix amb la intenció que la ciutadania, que ara no pot assistir al ple, pugui demanar dubtes referents a la  sessió o qüestions sobre Ripoll que generin alguna inquietud.

La voluntat és que se celebri cada últim dimecres de mes, a partir de les 19 hores. També es pot enviar la qüestió des d’una setmana abans i fins al mateix dia a les dues del migdia  a comunicació@ajripoll.cat

Aquí pots llegir-ne les normes d’ús per saber com utilitzar-lo de forma correcta.

Normes d’ús

 1. Tothom pot participar-hi.
 2. Totes les qüestions plantejades són de caràcter públic, és a dir que qualsevol persona en pot veure el contingut sencer.
 3. Per seguir el directe has d’estar donat d’alta de la plataforma Instagram. Tindran prioritat per ordre les preguntes rebudes prèviament per email. Només es respondran les preguntes del Xat virtual que siguin originades per persones identificades.
 4. Una setmana abans del dia en què es realitzarà la connexió es podran enviar a comunicació@ajripoll.cat. Cal escriure nom i cognom, adreça electrònica.
 1. Les sessions tenen una periodicitat mensual, mentre no es puguin celebrar els Plens assistencials.
 2. Cada sessió té una durada d’una hora. Si hi ha preguntes que queden pendents l’alcalde les podrà respondrà en els dies posteriors i es publicaran a l’apartat de la web connecta amb l’alcalde.
 3. La formulació de les preguntes i comentaris ha de ser correcta, amb educació i respecte per tothom.
 4. Les preguntes que no s’ajustin al compliment de les normes d’ús poden ser rebutjades.
 5. Les preguntes poden ser editades per corregir-ne faltes ortogràfiques. No es canviarà en cap cas el sentit de la pregunta.
 6. Es potencia que tothom pugui participar-hi. Seguint aquest criteri, es donarà prioritat a una persona que encara no hagi formulat cap pregunta, davant de qui vulgui fer-ne una segona.
 7. La temàtica del xat ha de fer referència a qüestions de Ripoll, excepte si s’organitza una sessió monogràfica sobre un tema concret, que s’anunciarà per avançat. Per tal de tenir diversitat de temes durant la sessió, s’evitaran les preguntes repetides o molt semblants.
 8. Si una persona reitera el no compliment de les normes d’ús se li bloquejarà l’accés al compte d’ IG de l’Ajuntament de Ripoll
 9. Aquestes normes poden patir modificacions en funció de les necessitats o els canvis que es detectin en determinats moments.

Et convidem a participar-hi!