Del 23 de març al 23 d’abril es poden votar les propostes presentades, en línia a www.ripoll.cat/participacio-2023 o bé a les urnes situades en diferents punts.

Avui, 23 de març, comença la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2023. Ja es poden votar les propostes que ha presentat la ciutadania a les partides d’inversions i de serveis, i hi ha temps fins al 23 d’abril. Es pot votar en línia, a través de la pàgina www.ripoll.cat/participacio-2023 o bé a presencialment, a les urnes situades a l’Ajuntament, la biblioteca Lambert Mata, la piscina municipal, els casals cívics La Devesa del Pla i Centre, el casal de joves El Galliner o a l’urna mòbil (que es trobarà en una parada a la Fira de les 40 Hores i en diferents espais dels mercats municipals).

Es poden votar fins a 3 opcions de cadascuna de les dues partides, només un sol cop per persona. Poden fer-ho totes les persones empadronades a Ripoll i a partir que compleixin 15 anys aquest 2023. El 23 d’abril finalitzarà la fase de votació i el 27 d’abril es farà pública el veredicte amb les propostes guanyadores.

Una quarantena de propostes presentades

Aquest any s’han recollit un total de 40 propostes presentades pels veïns i veïnes de Ripoll. D’aquestes, 28 eren per la partida d’inversions de fins a 125.000 €; i les altres 12, per a la de serveis de fins a 15.000 €. 28 es van presentar a través de la web i 12 amb les butlletes de forma presencial.

Després de l’avaluació tècnica, han passat a la fase de votació 15 propostes en la partida d’inversions i 8 en la partida de serveis. Totes han estat valorades pels serveis tècnics de l’Ajuntament i s’han descartat aquelles que no eren viables amb el pressupost establert, les que estaven repetides en més d’una ocasió, aquelles que no són d’àmbit municipal o les que l’Ajuntament ja preveu en el seu pressupost municipal.