En aquest nou vídeo, Jordi Munell fa un balanç i resum dels dos primers anys del mandat municipal de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Ripoll, que ell mateix encapçala. La Covid-19 ha estat el fet que més ha marcat aquests darrers temps al consistori.
“Aquest mes de juny s’ha complert l’equador d’aquesta legislatura. Per tant, és un moment per mirar enrere i endavant, per fer balanç i reflexió de com està anant el mandat“, comença Munell. Com s’ha dit, un dels temes més importants és la pandèmia del coronavirus: “Hem de fer una reflexió per totes aquelles persones que han patit en primera persona la Covid-19 i també tenir un record per a tots aquells que ens han deixat. També vull donar ànims a tothom que ho ha patit o ho està patint. Ara anem veient la llum al final de la pandèmia i confiem en la reactivació social i de totes les famílies de Ripoll. Aquesta és una preocupació constant i per tant, bona part dels esforços de l’Ajuntament en aquest darrer any i mig llarg han estat per intentar mitigar o pal·liar els efectes de la pandèmia. Pensant en les persones més vulnerables, més grans, en les famílies que s’han vist afectades laboralment, econòmicament o sanitàriament”, diu l’alcalde. “Hi ha hagut un esforç per mantenir activats els serveis essencials que presta l’Ajuntament i per altra banda, per intentar mitigar els efectes de la Covid-19: desinfeccions, voluntariat, treball per part del Consorci de Benestar Social del Ripollès, que ha hagut de duplicar la seva activitat perquè socialment ningú quedi desemparat…”, conclou.
En aquests dos anys, s’han anat executant també diverses obres o actuacions que l’equip de govern portava al plenari electoral. Jordi Munell detalla que “hi ha coses que no es veuen i d’altres que sí. Per exemple, hem impulsat cinc modificacions puntuals del POUM, i també hem anat veient com es va materialitzant el parc de la Devesa del Pla a partir del procés participatiu que es va realitzar i veiem com va prenent forma. Estem fent un projecte amb una subvenció europea del FEDER per poder tenir l’Scriptorium a l’antiga seu del museu, a la part superior de l’església de Sant Pere. Volem posar en valor tot el conjunt monumental de Ripoll, amb el Monestir, la seva Portalada i Claustre, però també el Centre d’Interpretació, el Museu Etnogràfic o la pròpia església de Sant Pere on ara s’hi ubica una exposició permanent sobre el romànic a Catalunya. Tindrem uns equipaments per acollir el turisme de primer ordre”.
Per aconseguir fer diferents obres, s’han aconseguit mobilitzar recursos econòmics provinents d’Europa. Munell explica que “en aquests dos anys, hi ha hagut unes inversions del voltant de 2,5 milions d’euros provinents de fons europeus de diferents programes, que haurà significat una aportació municipal de 900.000 euros. Estem convençudíssims que això té futur, que en aquest món que reneix després de la pandèmia, Ripoll se situarà com un destí molt estimat per part de tots els visitants i turistes que es mouen buscant el que nosaltres podem oferir com a valor”.
“També hem estat treballant per tenir un Ripoll més sostenible, pensant amb els objectius de desenvolupament de les Nacions Unides pel 2030. Complementant la incorporació del consum d’estella forestal en equipaments municipals, s’ha completat l’estesa de punts de càrrega de vehicles elèctrics i s’ha fet tot un canvi de l’enllumenat públic per lluminària led, que és eficient i consumeix menys a la vegada que també contamina menys. Ara ens hem incorporat a un projecte europeu anomenat GiDomus que té a veure amb la rehabilitació d’habitatges dels barris vells a través de la rehabilitació energètica”, relata l’alcalde de Ripoll.
Munell conclou mirant al futur: “en els propers dos anys, superant aquesta pandèmia, ens focalitzarem a continuar tirant endavant els projectes que tenim al nostre programa. Entre ells, desenvolupar el pla de dinamització del comerç i turisme de Ripoll que es va presentar fa pocs mesos, posar en valor la guia comercial i de serveis, completar l’ocupabilitat dels polígons industrials de Ripoll, incentivant la generació d’activitat i de llocs de treball, perquè pensem i estem convençuts que el millor servei social a les persones és que Ripoll pugui disposar de llocs de treball dignes, de contractes dignes, retenir talent, donar oportunitats als joves i a tothom perquè hi hagi activitat, que hi hagi feina, perquè aquesta és la millor política social que podem fer des d’un ajuntament”.