Aquest matí s’ha dut a terme la inauguració de la nova àrea d’aparcament i pernoctació per a autocaravanes que s’ha adaptat a la Devesa del Pla de Ripoll. L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde Jordi Munell i també ha comptat amb la presència de la regidoria de Turisme, Comerç, Fires i Mercats Manoli Vega i el regidor i cap de l’àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer. Han fet l’obertura oficial de la zona i han pogut conversar amb alguns autocaravanistes que ja n’estaven fent ús.

De fet, des de divendres passat, l’àrea ja ha estat oberta i durant el cap de setmana ja s’ha omplert amb una quinzena d’autocaravanes. Només resta restringit el pas a les zones enjardinades i de pícnic, on ha de créixer l’herba. Aquesta és la segona àrea de pernoctació pensada per a aquests vehicles que hi ha a Ripoll, després que el 2011 s’obrís la de Can Guetes. En aquestes zones, s’ hi poden estar estacionats 24 hores.

Els serveis que inclou l’àrea són els de punts d’aigua, de tractament de les aigües negres i enllumenat públic. A més, s’ha enjardinat l’entorn i s’ha creat una àrea de pícnic. En total, hi ha 20 nous aparcaments per a autocaravanes i furgonetes ‘camper’, a més de les places per a turismes que ja existien a la zona. El cost total de les obres ha estat de 84.000 euros, provinents del pressupost municipal.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha destacat durant la inauguració que aquest és “un turisme emergent i en auge després de la pandèmia. Hem volgut que Ripoll i la comarca siguin una destinació amigable per a les famílies que viatgen amb la seva casa a sobre. Són visitants que volen descobrir aspectes com els que aquí podem oferir i posar en valor: paisatge, patrimoni, cultura, excursions, esport a les nostres muntanyes, consum de productes locals… És un turisme desestacionalitzat i que no comporta massificació”. Des de l’Ajuntament s’espera que aquest reclam pugui beneficiar als sectors del comerç, la restauració i la cultura del municipi.

Una de les primeres famílies que ha pogut gaudir la zona ha estat la de la Sònia, provinents de la Bisbal d’Empordà i de Rubí. Han llogat una autocaravana per uns dies i s’han pogut per diferents pobles de Catalunya amb el seu marit, la seva mare, la seva germana i els fills. Un dels pobles que han escollit ha estat Ripoll, ja que buscaven una àrea no massa aïllada i a prop de serveis. “Agraïm molt que hi hagi aquestes zones tan preparades per poder-hi parar. Nosaltres l’hem trobat a través d’una aplicació mòbil. Hem comprat productes locals de proximitat”, explicava la Sònia.

Per promocionar la nova zona, se n’està fent difusió a portals web i fòrums d’autocaravanistes.

Galeria de fotos: https://photos.app.goo.gl/yH2gCZp646bR52HYA