Aquest any,  Sant Jordi es torna a celebrar amb molta força a Ripoll, amb un munt d’actes previs i durant la diada.

Durant aquests dies ja s’han anat presentant un munt de llibres d’autors locals als equipaments municipals com la biblioteca Lambert Mata o el museu etnogràfic, i així continuarà essent en els pròxims dies. Podeu consultar l’agenda d’actes actualitzada AQUÍ.

El dilluns 22 d’abril, se celebra la Revetlla de Sant Jordi a la biblioteca. Començarà a les 17.30 h, amb l’hora del conte “La Rita i el drac golafre”, per a infants a partir de 4 anys i a càrrec de la Formigueta Curiosa. A les 18.30 h, començarà el Tastet d’autors km 0, organitzat per Òmnium Cultural, que constarà del tastet d’obres, una venda de llibres i signatura d’exemplars, per part d’autors locals que han escrit obra literària en català el darrer any.

Durant el dimarts 23 d’abril, podreu trobar parades de llibres i roses a la plaça de Sant Eudald, la plaça Gran i el centre de la vila. A més, hi haurà diferents esdeveniments:

  • A les 10.30 h, a la plaça Sant Eudald: “Contes de Sant Jordi“, amb Alma i la Mar de Contes.
  • A les 10.30 h, a la plaça de l‘Ajuntament: “Per Sant Jordi, canta i balla”, amb Fefe i Cia.
  • A les 17 h, a la plaça de l‘Ajuntament: Sardanes amb la Cobla Sol de Banyuls.

I a les 19 h, a la plaça de l’Ajuntament es farà el lliurament de premis als guanyadors dels Jocs Florals Comte Guifré 2024. Durant l’acte, es comptarà amb la lectura d’un fragment de la cantata “La llegenda de Sant Jordi” de Joan F. Murillo, a càrrec del Grup de Teatre Sol Solet.