Ripoll ha aconseguit obtenir un Entorn Residencial de Rehabilitació Programada al Barri Vell i això permet l’accés a subvencions altes per a rehabilitar energèticament els edificis.

A través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència s’han definit un conjunt de programes de rehabilitació per entorns residencials que van des d’una escala de barri fins a la millora d’habitatges individuals. Es tracta d’una oportunitat única per l’import sense precedents del volum d’inversió, i dins d’aquest context Ripoll és un dels pobles de Catalunya que ha aconseguit entrar dins del Programa 1 i obtenir un Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP) per al Barri Vell.

Aquest programa, que forma part dels Ajuts europeus per a la millora de l’eficiència energètica dels habitatges (Next Generation), és el que permet l’obtenció de les subvencions més altes per a rehabilitar energèticament, solucionar l’accessibilitat i l’habitabilitat dels edificis que s’hi acullin i millorar l’entorn immediat per part de l’Ajuntament. Ara a Ripoll és possible beneficiar-se’n.

Oberta convocatòria de sol·licituds

Del 15 de juny al 29 de desembre de 2023 està obert el període de presentació de sol·licituds. Per tal d’assegurar-se la subvenció, cal fer la sol·licitud abans del 30 de setembre de 2023.

Per rebre tota la informació sobre aquests ajuts, podeu trucar a l’Oficina de Rehabilitació de l’Ajuntament de Ripoll, al telèfon 972 71 41 42 o demanant cita prèvia a citaprevia.ajripoll.cat.

Requisits per entrar a formar-ne part

  • Edificis d’ús residencial dins el nucli històric
  • Llibre de l’Edifici existent
  • Projecte de rehabilitació

Actuacions subvencionables

  • Reduir a partir del 30% el consum d’energia no renovable i el 35% de la demanda de calefacció i refrigeració
  • Retirada d’amiant
  • Millores d’accessibilitat, patologies i estat de conservació

Quantia dels ajuts

Intervencions als edificis:

Reducció de consum entre un 30% ≤ x < 45%. Subvenció 40%. Quantitat màxima 8.100 €/habitatge 72€/m2 local
Reducció de consum entre un 45% ≤ x < 60%. Subvenció 65%. Quantitat màxima 14.500 €/habitatge 130€/m2 local
Reducció de consum  x ≥ 60%. Subvenció 80%. Quantitat màxima 21.400 €/habitatge 192€/m2 local

Retirada d’amiant:

Quantitat màxima per habitatge: 1.000 € / Quantitat màxima per edifici: 12.000 €