Renfe informa que ha adjudicat a UTE COPISA-CRC-INFESA les obres de construcció de la futura Base de Manteniment a l’estació de Ripoll, que inclourà noves instal·lacions de manteniment i reparació de trens. L’actuació forma part del projecte Pla de Tallers de Renfe i contempla una inversió de 14.493.319,50 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de 10 mesos.

Durant el segon semestre de l’any 2024, Renfe pretén disposar de la nova Base de Manteniment de Ripoll per prestar el servei de manteniment als trens que circulin per la línia R3 de Rodalies de Catalunya.

Amb la construcció d’aquesta nova base a Ripoll, es permetrà dur a terme reparacions i revisions de curt abast als trens sense necessitat de retorn a la seva base principal, reduint així les incidències del servei a Rodalies de Catalunya i els temps d’entrada i sortida dels vehicles al taller.

A Catalunya, Renfe Fabricació i Manteniment compta amb 28 centres d’activitat repartits en 8 tallers al territori. A aquest, s’hi afegirà el futur nou taller de Ripoll.