L’objectiu és dotar l’estructura de més estabilitat i durabilitat, protegint-la de les condicions atmosfèriques adverses, per augmentar la fiabilitat i disponibilitat de la infraestructura ferroviària.

Adif ha anunciat aquest dimecres que ha adjudicat el contracte d’obres per a l’adequació i millora del pont sobre el riu Ter situat a Ripoll, a la línia Barcelona-Puigcerdà. Aquesta actuació, inclosa al Pla de Rodalies, ha estat adjudicada a l’empresa Copcisa amb un pressupost d’1.066.113,2 euros, i un termini d’execució estimat de 5 mesos i mig.

El projecte es deriva de diverses inspeccions i anàlisis de l’estat estructural d’aquest viaducte, que té 145 metres de longitud. Segons Adif, ara es pretén dotar a l’estructura de les màximes condicions d’estabilitat i durabilitat, protegint-la de condicions atmosfèriques adverses i reduint així les necessitats de manteniment, el que acabarà portant a una major fiabilitat i disponibilitat de la infraestructura ferroviària.

A més, s’instal·laran proteccions de recobriment del formigó mitjançant perfils d’alumini, es portarà a terme una neteja general dels paraments utilitzant aigua a pressió i es renovaran els elements en els quals s’hi ha observat diferents graus d’oxidació.

També està previst el sanejament de les zones més fetes malbé en les capes de formigó de l’estructura i es realitzaran injeccions de morter per a la reparació estructural. Així mateix, es renovaran les baranes de protecció.

L’Ajuntament de Ripoll celebra que finalment s’hagi pogut adjudicar aquesta obra, ja que és una de les prioritats de l’equip de govern i s’hi ha estat treballant intensament perquè pugui ser una realitat.