El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, i el Consell de Dones de la vila ha programat diferents actes per commemorar aquest dia. Tal com algunes de les membres van explicar a la presentació que va tenir lloc ahir a la tarda, els actes inicien aquesta setmana, però s’allargaran fins al mes de desembre.

Un programa pensat per arribar a tota la població, amb activitats per a diferents tipus de públics i en el qual s’hi ha involucrat diferents entitats i serveis del municipi.

El primer acte del programa ja es va portar a terme el passat divendres 11 de novembre amb la projecció del film “El Acusado” a càrrec del Cineclub Aric. Aquest divendres 18, Clau de Ioga, oferirà una classe de ioga i meditació gratuïta, a les 18 h al gimnàs del pavelló. Seguint amb les activitats físiques el dimarts 22, es farà un tastet d’Autodefensa personal, també gratuït, a càrrec de Francesc Ortega. L’activitat serà al Casal Cívic la Devesa del Pla, a les 17.45 h. Per les dues activitats es requereix inscripció prèvia, presencialment a la piscina municipal, per correu al comunicacio@ajripoll.cat i per whatsapp al 636090808.

El dia 25 de novembre, es faran dues activitats, a les 17.30 h a la Biblioteca Lambert Mata “L’hora del Conte” amb “Contes Violetes” a càrrec de la Tribu Juganera.  Seguidament a les 18:30 al Parc de l’Estació, una plantada de flors liles i la lectura del Manifest Institucional. L’acte s’anomena ‘Porta el teu pensament lila’ i s’anima a tothom a portar una flor de color lila per plantar-la allà contra les violències.

El dimarts 29 a les 17.15 h al casal de joves El Galliner, es portarà a terme un taller de “Tècniques per lligar” per a joves de 12 a 18 anys. Serà a càrrec de professionals de la Creu Roja Joventut Girona amb el suport del personal del casal.

El mes de desembre també hi haurà dues activitats més. Per una banda, Creu Roja Joventut Girona, oferirà, el dia 14 de desembre al llarg de tota la jornada escolar, un taller de “Violència de Gènere i XXSS” als alumnes de l’INS Abat Oliba i l’Escola Vedruna. Per l’altra, a la tarda, a les 18 h a la Biblioteca Lambert Mata, Alba Alfageme, autora del llibre “Quan cridem els nostres noms” oferirà una conferència /taller que posarà punt final a les activitats entorn el 25 N.