Per quart any consecutiu, Ripoll celebra la setmana de les Ciutats Educadores, promoguda per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual la nostra vila en forma part des de l’any 2016. L’AICE va acordar celebrar cada 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora per crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís del govern local i la societat civil amb l’educació. Ripoll, en la seva aposta per aquesta iniciativa, ha preparat dues activitats per fer-ne ressò.

Per una banda, s’havia programat una projecció del film ‘Sóc perquè som’ al Cinema Comtal per als alumnes de 6è de Primària de totes les escoles de la vila, però a causa de la incidència de casos de la Covid-19 als centres escolars s’ha hagut de reprogramar de manera que els grups de les quatre escoles restin separats pel protocol sanitari. Així doncs, un dels directors del documental, Guillem Porcar, es desplaça a diferents escoles per fer un comentari-col·loqui sobre el mateix.

‘Sóc perquè som’ ens parla sobre tres grups de nens i nenes de diverses edats i procedències, que reflexionen sobre la vida i la mort. L’adolescència, els drets humans, la infància, la violència i l’educació, són algunes de les temàtiques principals que tracta aquesta pel·lícula.

I per altra banda, pensant també en la gent gran, aquest divendres 3 de desembre es durà a terme al Casal Cívic La Devesa del Pla l’espectacle ‘La Tieta Encarnació i les Noves Tecnologies’, amb l’actriu Mayte Carreras. Un esdeveniment gratuït en clau d’humor per parlar sobre l’impacte de les noves tecnologies en l’actualitat. Aquesta activitat sí que es desenvoluparà amb normalitat.

Descarrega el cartell de l’espectacle de La Tieta Encarnació (PDF)