Per sisè any consecutiu, Ripoll se suma a la celebració de la setmana de les Ciutats Educadores, promoguda per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual la nostra vila en forma part des de l’any 2016. Enguany, s’han preparat tres activitats per fer-ne ressò.

Per una banda, del 20 al 30 de novembre, es podrà visitar al Casal Cívic i Comunitari de la Devesa del Pla (C7 Concepció Ducloux, s/n) una exposició de pintura que han preparat els usuaris del taller de pintura del Casal Cívic i Comunitari Ripoll-Centre. Estarà oberta al públic de 9 a 14 h i de 15 a 22 h.

Una altra activitat que es durà a terme serà un taller d’”UrbanSketching”, el dissabte 25 de novembre de 10.30 a 13.30 h a la plaça de l’Ajuntament. Aquest, anirà a càrrec de Teresa Saumell, té places limitades i és gratuït. L’”urbansketching” és un tipus de dibuix que es fa in situ, sigui a l’aire lliure o a cobert, en el qual cadascú explica el que té al voltant amb el seu propi estil. Es dibuixa en grup, cosa que permet conèixer noves tècniques i ajudar-se mútuament. Es pot utilitzar qualsevol tipus d’eines i suport. Per a aquest taller, cal apuntar-se prèviament al correu electrònic comunicacio@ajrioll.cat o enviant un WhatsApp al 636 09 08 08. Com a material, es pot portar paper, un suport de fusta o cartró, llapis, retolador permanent 0,5 mm i un tamboret lleuger. També, si es vol, es poden portar aquarel·les, pinzells…

I finalment, els alumnes de 4t de primària de les quatre escoles de la vila participaran en el taller “Enfanga’t”, en el qual els usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària els ensenyaran a fer figures amb fang. En horari escolar, duran a terme l’activitat els dies 23, 24 i 30 de novembre i l’1 de desembre.

L’AICE va acordar celebrar cada 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora per crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i donar visibilitat al compromís del govern local i la societat civil amb l’educació. A Ripoll es fa aquest seguit d’activitats en els dies previs a l’efemèride.