La nova batllessa infantil és la Maria Casas Traveria, de l’escola Salesians

Aquest dilluns 14 d’octubre, es va celebrar el ple de constitució del Consistori Infantil 2024-2025, el tretzè a l’Ajuntament de Ripoll. S’hi van reunir dos representants de 6è de primària de cadascuna de les quatre escoles de la vila, per tal de defensar la seva candidatura a la batllia infantil per a aquest curs. També hi eren els membres del Consistori Infantil del curs passat, que van donar el relleu als nous integrants.

Durant la sessió, cada alumne va fer un discurs exposant les seves idees i alguna de les propostes que ja tenen i han treballat amb la classe per millorar la vila. Posteriorment, es va passar a les votacions per elegir al nou batlle o batllessa, on cada infant va poder votar a tres candidats.

Un cop fet el recompte, va ser escollida com a batllessa infantil la Maria Casas Traveria, de l’escola Salesians. La batllessa infantil 2023-2024, la Sara Marín Martínez, va cedir-li la vara. També van ser presents a l’acte la batllessa del consistori adult, Sílvia Orriols, qui va donar la benvinguda als nous representants infantils i va felicitar per la seva feina als sortints, a més del regidor d’Educació, Albert Santandreu.

Els infants participants es reuniran els dilluns a la tarda a l’Ajuntament per a treballar les propostes i accions que duran a terme. En la pròxima reunió, es repartiran les diferents regidories, tot i que el Consistori és un òrgan horitzontal i tots els seus membres participen de les decisions per igual. A banda, celebraran quatre plens durant el curs. Les propostes que vagin aprovant seran valorades per l’equip de govern del consistori adult o bé es duran a terme amb el pressupost del mateix Consistori Infantil.

Els representants de les escoles d’aquest curs són:

Escola Joan Maragall

  • Mariona Blancas Lloret
  • Aina Font Garcia

Escola Salesians

  • Maria Casas Traveria
  • Gil Basagaña Carbonell

Escola Tomàs Raguer

  • Andreu Tintó Arimany
  • Pau Alarcón Prat

Escola Vedruna

  • Júlia Rota Carceller
  • Judit Coba Cabana

Amb aquesta eina, els participants i els seus companys de classe poden aprendre com funciona un ajuntament des de ben joves. La tècnica d’Educació Núria Perpinyà i l’Agent Cívic Jordi Reolid els ajudaran i acompanyaran durant aquesta experiència.

Els membres del Consistori Infantil 2024-25 amb els del Consistori 2023-2024.

Traspàs de poders entre les dues batllesses infantils.