Del 13 al 15 de setembre, Ripoll acollirà la darrera cita del campionat del món de Trial GP 2024, així com la tercera edició del FIM Vintage Trophy, la màxima competició de la FIM per a motos de trial clàssiques. Ambdues proves oferiran un cartell de luxe, amb els millors pilots del món, com Toni Bou, Adam Raga, Àlex Canales, Gabriel Marcelli, exalumne del Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll o Berta Abellan, referent del trial femení. Es podrà gaudir d’un espectacle sempre tècnic i emocionant, en aquesta especialitat que està fortament arrelada a Catalunya.

Així mateix, la vila també serà seu de diferents actes commemoratius de la mateixa federació internacional (FIM), que enguany celebra 120 anys de vida, i del Ripoll Motor Club, que ja compta amb més de mig segle d’història i al qual cal agrair la gran tasca i esforç que ha realitzat per aconseguir que el Trial GP aterri a Ripoll. A més de les competicions, doncs, l’esdeveniment portarà altres activitats com exposicions de fotos, de motos clàssiques, inflables per als més menuts, una fira…

L’epicentre de la competició seran les places de l’Ajuntament i del Monestir, on se situarà el podi, la carpa de verificacions i dues de les zones tant del Trial GP com del de clàssiques. Per tant, es podrà veure competir als pilots al bell mig del poble. La majoria de les zones, però, estaran situades al voltant dels Tres Plans, on els pilots hi accediran des de la Font del Tòtil i Ordina. La Devesa del Pla també serà un altre punt neuràlgic important, ja que allà s’hi situarà el ‘paddock’ durant els tres dies de competició. Divendres ja s’iniciarà el Vintage, que durarà fins dissabte, mentre que el Trail GP es farà entre dissabte i diumenge.

El dijous 29 d’agost es va celebrar l’acte de presentació del trial, durant el qual la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, va mostrar-se satisfeta que aquest esdeveniment esportiu arribi a la vila, posant-la al punt de mira internacional. Per altra banda, el president del Ripoll Motor Club, Josep Soldevila, va animar a tots els ripollesos a viure en primera persona aquesta competició.

2 dies Trial del Gall Clàssiques

A banda de les dues competicions internacionals, paral·lelament s’organitzen els 2 dies Trial del Gall Clàssiques. La prova, tot i que no és puntuable, oferirà als participants l’oportunitat única de seguir el mateix recorregut i afrontar les mateixes 12 zones que el Mundial de Trial Vintage. La competició tindrà lloc el divendres 13 de setembre a la tarda i el dissabte 14 al matí. Les categories convocades són exclusivament les de Trialers (Nivell Verd) i Experts (Nivell Blau).  Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de la zona privada de la Federació Catalana de Motociclisme.

Afectacions de trànsit

A causa de la celebració del trial, la circulació de vehicles per la Devesa del Pla estarà tallada des de dijous 12 de setembre al diumenge 15. L’accés a la plaça de l’Ajuntament per la carretera de Sant Joan ja es tallarà el divendres, mentre que dissabte i diumenge de 8 a 18 h no es podrà accedir a la zona de la plaça, la circulació es tallarà tant pel carrer del Bisbe Morgades com per la carretera de Sant Joan. A la carretera de Ribes, hi haurà talls puntuals divendres des de les 13 h fins a les 18 h, i dissabte i diumenge de 8 a 18 h la circulació estarà tallada (excepte per a veïns) des de l’alçada de l’escola Vedruna. Al raval de Barcelona també hi haurà la circulació tallada divendres, dissabte i diumenge de 8 a 18 h (els veïns hi podran accedir des de la carretera de Ribes, amb precaució). I pel que fa a la Font del Tòtil, s’hi situarà un aparcament que només serà accessible des d’abans que comencin les competicions i fins que no s’acabin (no es podrà treure el vehicle a mitja cursa, excepte per emergències).

Tota la informació sobre la prova: https://trialgp.com/2024-round-7-spain/