Aquest dimarts, 25 de juny, s’ha portat a terme una sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Ripoll, a la Sala Eudald Pradell, amb la presència de 16 regidors i regidores de la corporació municipal, excusant la presència de la Sra. Marian Medel per motius personals.

L’han seguit diverses persones com a públic presencial i s’ha retransmès en directe, com és habitual, a través dels perfils institucionals de YouTube i de la xarxa social X.

A l’inici del ple s’ha aprovat l’acte del ple ordinari del 28 de maig. Posteriorment, la batllessa, Sílvia orriols,  ha fet el repàs al despatx de batllia.

Àrea d’Administració General i Desenvolupament del Territori

El ple ha resolt declarar desert el procés relatiu a l’alienació de dos habitatges de titularitat municipal situats al carrer Josep Maria Pellicer 50-52, i donar per finalitzat el procediment d’alienació dels béns immobles, per manca de presentació d’oferta dins el termini i en la forma escaient. S’ha aprovat per 10 vots favorables d’Aliança, Junts i Som-hi, 5 vots en contra d’ ERC i PSC i 1 abstenció d’Alternativa per Ripoll.

Posteriorment, s’ha aprovat l’expedient del contracte d’alienació de diferents parcel·les del sector La Torre que pertanyen al Patrimoni Municipal del Sòl i de l’Habitatge. Ha estat amb 10 vots a favor d’Aliança, ERC i Som-hi i 6 abstencions de Junts, PSC i Alternativa per Ripoll.

En el mateix ple, es tornava a decidir l’alienació dels dos habitatges de titularitat municipal situats al carrer Josep Maria Pellicer 50-52. La proposta va quedar aprovada amb 7 vots a favor d’Aliança i Som-hi, 6  vots en contra d’ERC, PSC i Alternativa i 3 abstencions de Junts.

El ple ha aprovat unanimitat l’encàrrec de gestió al Consell Comarcal del Ripollès per a la redacció de la memòria del manteniment dels camins no rodarà de titularitat municipal, així com la sol·licitud d’una subvenció a la Generalitat de Catalunya per dur a terme dites actuacions.

Pel que fa a l’Àrea d’Hisenda, Desenvolupament Econòmic, Social i Cultural de la Vila, en la sessió d’avui no s’ha tractat cap dictamen.

Posteriorment, s’ha passat al control i fiscalització de l’equip de govern. En aquest ple, no hi ha hagut  mocions presentades pels grups municipals ni mocions d’urgència.

Després dels precs i preguntes dels diferents regidors i també de membres del públic, a les 22.19 s’ha donat per finalitzat el ple ordinari del mes de juny, el qual podeu recuperar sencer en vídeo a l’enllaç següent: https://www.youtube.com/live/9JOZ_qMJLLs?si=it1SbjJWoJJNJsGo