Avui s’han obert les inscripcions pel Camp de Treball, una prova pilot adreçada a joves de la vila nascuts entre el 2006 i el 2008, per tal que puguin compaginar tasques de manteniment d’espais urbans, coneixement del món laboral, orientació educativa, amb moments de lleure i oci.

Es tracta d’un projecte promogut pel Pla Educatiu d’Entorn de Ripoll i el Servei de Joventut, que compta amb la col·laboració de la Fundació MAP i el personal d’Ubuntu, i que té diversos objectius:

  • Introduir els joves en el món del treball fent tasques adaptades a la seva edat.
  • Realitzar tasques de suport local de tipologia molt diversa.
  • Potenciar l’autonomia i aprenentatge en el món laboral.
  • Oferir un espai d’orientació formativa.

La inscripció s’ha de fer al Galliner fins al 14 de juny. Només es compta amb 10 places disponibles, ja que es tracta d’un pilotatge. En el cas de superar el nombre d’inscrits, es farà un sorteig. Els joves rebran un diploma de participació i un obsequi per part de l’Ajuntament de Ripoll. Si el camp funciona, la voluntat és oferir més places l’any vinent i més tipologies de tasques a fer.

El Camp es durà a terme del 8 al 19 de juliol, de 9 a 13 hores. El punt de trobada també serà el Galliner, on hi haurà un monitor que coordinarà el funcionament de les quatre hores amb el grup de joves. A banda, hi haurà els professionals de cada àmbit que els acompanyaran depenent del que facin cada dia. Les tasques de treball se centraran a recuperar i millorar un espai de la vila fent treballs de manteniment, jardineria, pintura… També es faran dues visites a empreses, xerrades d’orientació acadèmica i d’iniciació i coneixement del món laboral.