Participen en el Festival de Música Antiga de Tiana i al cicle “Sons clàssics” de Terrassa

L’activitat cultural s’ha reprès i el projecte “Despertant instruments adormits” recupera amb força la seva programació i la seva projecció nacional i internacional. En el marc del projecte europeu Awakening sleeping instruments, l’Ajuntament de Ripoll, amb el suport del Programa “Europa Creativa” de la Unió Europea impulsa aquest projecte de recreació dels instruments musicals de la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll i de difusió de les músiques copiades i creades al seu scriptorium en l’època medieval.

Aquest mes de maig, després d’haver participat en les activitats del “Patí obert” de Girona, els instruments de la portalada de Ripoll prenen vida i viatjaran per portar les músiques medievals fins a Tiana i a Terrassa. I el mes de juny, volaran a Xipre, entre d’altres llocs d’Europa i Catalunya.

A Tiana, els instruments de Ripoll se sentiran al Festival de Música Antiga, que aquest any tindrà la seva vintena edició. En aquests anys de concerts han acollit un gran nombre d’intèrprets.

Del 15 al 23 de maig, a l’espai Can Riera es podrà visitar l’exposició dels instruments musicals de la Portalada. El dissabte dia 15 de maig, a l’Ermita de l’Alegria, Antoni Maudeño i l’Incantari oferiran un concert amb músiques al voltant de la Portalada de Ripoll. El divendres dia 21, en el mateix recinte, Antoni Madueño dictarà una conferència – col·loqui que versarà sobre “Sons medievals al segle XXII”.

A Terrassa, el divendres 21 de maig, s’inicia la dotzena edició del cicle “Sons Clàssics” amb la programació del primer dels sis concerts previstos fins al pròxim 18 de juny, als diferents districtes de la ciutat. A més de les actuacions musicals programades, el cicle també comptarà amb l’exposició d’instruments medievals de la Portalada del  26  de maig  fins a l’11 de juny,  per fomentar el coneixement de la música medieval. L’objectiu és que a partir de la reproducció dels instruments musicals que apareixen a la portalada romànica del monestir de Ripoll i la interpretació de les músiques creades i copiades a l’Scriptorium del monestir entre els segles X i XIV, el públic pugui conèixer el projecte.

El mes de juny els instruments i les músiques de Ripoll viatjaran a Xipre, Sant Miquel de Fluvià i Vic, per iniciar una gira  que també els portarà a França (Valmagne, Serrabona, Puivert, Colliure, Quercorb, Fonfroide), també a Itàlia i altres ciutats de Catalunya.

Més informació:

http://www.visigodia.org/wp/tiana-antica-20212

https://agendaterrassa.org/category/cultura/