Ara s’ha entrat en el procés de validació tècnica per decidir quines són aptes per passar a la fase d’exposició i votació.

La primera fase dels Pressupostos Participatius de Ripoll 2022 s’ha acabat. El 3 d’abril es donava per tancat el període de presentació de propostes i, en total, se n’han recollit 59. 37 d’aquestes han estat presentades en línia, mitjançant el formulari web, i les 22 restants s’han fet de manera presencial a les urnes que s’han repartit pel poble.  Per altra banda, 39 de les propostes són per a la partida de 115.000 € d’Inversions i 20 per a la de 15.000 € destinada a Serveis.

També cal comentar que 17 de les propostes presentades estan repetides, és a dir, que diverses persones plantegen el mateix. Aquestes 17 tracten 5 temàtiques o projectes diferents i així serà com s’agruparan, en 5 propostes diferenciades.

Ara, fins al 25 d’abril, es passa a la fase de valoració tècnica, en la qual es decidirà quines propostes compleixen els requisits i avancen a l’exposició i votació. També hi haurà un període, del 26 d’abril al 3 de maig, en el qual es podran exposar els projectes a la taula de propostes. S’informarà de la data d’un taller on es podran defensar.

Des de l’Ajuntament s’està satisfet amb la participació de la població en aquesta cinquena edició. L’any passat es van presentar 92 propostes, però es van agrupar les del 2020 i el 2021, perquè en una ocasió els Pressupostos Participatius no es van poder dur a terme per culpa de la pandèmia. Per tant, se segueix amb el mateix volum de participació i ara s’espera que la votació també sigui fructífera per fer aquesta iniciativa el més democràtica i participativa possible.