Aquest diumenge, 13 de març, es va dur a terme la quarta edició de la Caminada pels Valents a Ripoll. Es recuperava el format original després dels moments més durs de la pandèmia, amb un recorregut proposat de 5 quilòmetres, i es va comptar amb un gran èxit de participació. Tot i l’amenaça de pluja, la plaça de l’Ajuntament es va anar omplint de gent, amb algunes persones que encara s’hi apuntaven a última hora, i finalment es va arribar a la xifra de 335 inscripcions. A les 11 h del matí, s’iniciava el recorregut solidari.

La Caminada pels Valents és una iniciativa de Protecció Civil de Ripoll, amb el suport de l’Ajuntament i diverses entitats. L’objectiu és recollir fons per l’àrea oncològica infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on hi ha veritables valents que fan front a la malaltia del càncer. Es va aconseguir recaptar un bon grapat de diners, ja que la inscripció era de 8 € per als adults, 5 € per als menors de 12 anys, i es podia fer una aportació solidària de 10 € sense necessitat de participar en la caminada.

El recorregut va ser circular, amb sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament. Les persones participants van passar per Ordina, el Raval de Barcelona, la Devesa del Pla i van tornar per l’altra banda del riu, per Castelladral, l’estació, el passeig del Mestre Guich i altra vegada fins al centre. La pluja va fer la guitza a l’últim tram, però la gent no es va desanimar i van seguir caminant. A l’arribada es va fer un sorteig i molts dels inscrits van tenir premi. Eren obsequis entregats per part de diversos establiments col·laboradors amb la caminada.

Des de Protecció Civil i l’Ajuntament es vol agrair profundament a tothom qui ha fet possible aquest esdeveniment, ja que gràcies a tots/es els voluntaris i participants, més infants somriuen.