Les rutes escolars, és un projecte integrat en el marc de “ Ripoll Ciutat Educadora”. Hi participen els centres educatius de Ripoll i responen a diferents objectius. Reduir  el trànsit rodat en el nucli urbà especialment en les hores d’entrada i sortida d’escola, augmentar la seguretat viària i conscienciar als infants de la importància d’utilitzar alternatives als vehicles de motor, en són alguns.

El funcionament és senzill. Els alumnes que volen participar en aquets projecte s’apunten al centre. Els pares signen un paper de compromís i als infants se’ls hi entrega un mocador identificatiu, amb el color de la seva ruta, que al mateix temps, identifica l’escola a la que va. Perquè cada centre de Ripoll té un color de referència :

  • Blau Salesians
  • Groc Vedruna
  • Verd Maragall
  • Vermell Tomàs Raguer i Ramon Suriñach

Les rutes escolars estan senyalitzades, primer amb uns fitons i des de fa un any s’ha reforçat amb senyalització vertical,  ubicats en els punts més estratègics de les rutes. Els panells indiquen, segons el color de la seva fletxa, quin camí cal seguir per arribar a l’escola. A més, tots els establiments pels que passa la ruta, coneixen el projecte, i poden ajudar a l’Infant en el cas que ho necessiti, fet que també tranquil·litza les famílies.

Un element important és la mascota que identifica el projecte, l’ARRI. Un pollastre creat per Sergi Morgou i que fa que els més petits i petites coneguin les rutes escolars. L’Arri identifica la senyalització de les rutes i també senyalitza el permís de pas segons l’obertura de les seves ales, als semàfors propers a les escoles.

Un projecte que pretén fomentar els valors que es promouen des de les famílies, l’escola i la societat que mira cap al futur des de perspectives ecològiques, saludables i de convivència. Seguint aquestes rutes i caminant com a comunitat educativa obrirem camí cap a un poble més segur, obert, autònom i ple d’energia cada matí i migdia.