Racons per passejar, descansar i jugar.

El Passeig de Martí Ragull

Va fer-se l’any 1884, quan Martí Ragull cedí gratuïtament els terrenys a l’ajuntament. En reconeixença a aquesta aportació, el passeig porta el seu nom. Dins el recinte hi podem trobar una creu de terme, documentada al 1557, un brollador a la part central i una font al capdavall del passeig, en memòria d’Antoni M. Ginestà, que fou alcalde de Ripoll (1884-1887).

Parc de la Devesa del Pla

Un espai verd al bell mig de Ripoll i al costat del riu, d’uns 30.000 m2, amb diferents àrees. Per una banda, un parc botànic amb diferents espècies vegetals dels Pirineus Orientals; també conté un parc infantil universal i accessible, un parc de cal·listènia, el camp de petanca, una taula de tennis-taula, una milla urbana i un circuit de terra. A més, conté una tirolina i un mirador del junyent dels rius Ter i Freser. També hi ha una àrea per a autocaravanes, a més de taules de pícnic i una font.

Font d’en Jordana

Una àrea de pícnic amb diverses taules al voltant d’una font i envoltada de natura. Disposa de barbacoa i també d’un camp on es pot jugar a futbol o altres esports.

Font del Tòtil

Àrea de pícnic molt extensa al costat del riu Freser, amb les fonts del Tòtil i de la Roca ben a prop. Disposa de barbacoa i diverses taules i bancs. També d’un ampli espai per passejar-hi i gaudir de la remor de l’aigua del riu.

Font del Sant

Espai que compta amb bancs, taules, una barbacoa i dues fonts. Pel bell mig hi passa la via verda, que agafa el traçat de l’antic Camí Reial Barcelona-Ripoll-Puigcerdà. També hi podem observar un canal, ara en desús.

Passeig del Mestre Guich

Espai lúdic i de gaudi al costat del riu Ter. Compta amb un bon grapat de bancs, una àrea de jocs infantil i un parc urbà de salut a l’aire lliure amb diversos aparells. També s’hi pot observar el monument als donants de sang, obra d’Eudald Alabau. Hi passa la Ruta del Ter i se situa entre el pont de Macià Bonaplata i la passera de la Lira.

Parc de l’Estació

Espai verd situat enmig de les estacions de tren i autobús de Ripoll, al carrer Progrés. Compta amb bancs, taules de pícnic, jocs infantils i un munt d’espècies de diferents arbres de grans dimensions. Un lloc ideal per si algú està de pas i vol descansar-hi una estona. Ben a prop també s’hi troba un ‘skatepark’, al qual s’accedeix per un pas subterrani per sota les vies.

Passeig Vedruna

Passeig que ressegueix un tram del riu Freser. Espai verd amb diversos bancs ideal per a passejar. Ha estat renovat pels alumnes de l’escola Vedruna de Ripoll, que també hi van fer un mural.

Parc del carrer Trinitat

Un parc infantil entre els carrers Trinitat i dels Pirineus, molt concorregut per la mainada. Compta amb diversos elements de joc per a nens i nenes, destacant el gronxador adaptat que hi van col·locar els membres de l’escola Salesians. El mural d’en SúperLópez, amb el lema ‘Creixem i juguem junts’, domina l’escena. També s’hi poden veure fragments de les antigues muralles de la vila.