Racons per passejar, descansar i reposar.

El Passeig de Martí Ragull

Va fer-se l’any 1884, quan Martí Ragull cedí gratuïtament els terrenys a l’ajuntament. En reconeixença a aquesta aportació, el passeig porta el seu nom. Dins el recinte hi podem trobar una creu de terme, documentada al 1557, un brollador a la part central i una font al capdavall del passeig, en memòria d’Antoni M. Ginestà, que fou alcalde de Ripoll (1884-1887).

El Parc Temàtic del Pirineu

És un parc botànic, de 12.000 m2, amb diferents espècies vegetals dels Pirineus Orientals, en què es poden reconèixer arbres com l’avet, el pi negre, el pi roig i caducifolis diversos com el roure, el faig, l’auró, el bedoll i el bosquet de ribera; en quant a arbustos i lianes trobem entre d’altres espècies, el ginebre, el càdac, el corner, l’aranyoner i el boix.

Passeig dels Aurons

El passeig dels Aurons té una extensió de 700 metres i està adequat per invidents, es troba situat a darrera de l’Escola del Treball del Ripollès i connecta amb la Ruta del Ferro. Amb una llargada d’uns set-cents metres, es tracta d’un ric bosc de ribera ja que el recorregut es fa pel costat del riu Ter; a prop d’alguns arbres es pot trobar informació del tipus de vegetació que predomina i dels ocells que habiten en aquest paratge.