Les xifres del 2017: una evolució positiva a Ripoll

Quan acaba un any és costum mirar enrere i intentar fer un balanç general de l’exercici anterior, intentant esbrinar si ha estat un bon any o pel contrari és millor oblidar-lo. Sortosament els pitjors moments de la crisi ja els hem deixat enrere i poc a poc anem millorant econòmicament, la qual cosa repercuteix en la millora de dades com poden ser la població o les transaccions immobiliàries.
Si fem un cop d’ull al cens d’habitants del passat 2017, mentre que les poblacions més grans del Ripollès han evolucionat negativament, comprovem que l’augment d’habitants a Ripoll ha suposat que hi hagi empadronades 28 persones més. Aquesta dada per si sola podria semblar gairebé ridícula, però no ho és; des del 2007 fins el 2016 la població sempre havia experimentat una evolució negativa, havíem perdut pràcticament 300 vilatans; per tant el primer balanç positiu per força ens esperona i encoratja a treballar per aconseguir recuperar tot allò que havíem perdut.
Una altra dada, aquesta vegada econòmica, la de les transaccions immobiliàries del darrer trimestre també la considerem molt positiva. Segons dades publicades pel Ministerio de la Vivienda, hi ha un 18,75% superior al mateix període de l’any anterior. I si fem una ullada a tot l’any 2017, el balanç és encara molt millor: les transaccions han estat un 47,73% superiors a les del 2016.
Malgrat les xifres positives, per al consistori el primer i principal ha de ser vetllar pel benestar de la població ripollesa, fins fa uns anys l’anàlisi més clàssica del benestar social s’havia desenvolupat -per regla general- dins el marc de l’economia, i aquesta s’havia centrat principalment en l’estudi de la distribució de variables econòmiques com ara la renda i el consum o el PIB.
Però en les darreres dècades s’ha consolidat una altra visió més sociològica, absolutament diferent i alternativa. En l’actualitat el que es destaca és un enfocament més centrat en el benestar individual, i això suposa tenir en compte altres variables com l’entorn natural, la tranquil·litat del dia a dia, la manca de contaminació o el benestar psicològic. I en aquest capítol Ripoll treu una nota molt alta.
Tot i així, no hem d’oblidar-nos d’algunes situacions de desigualtat i treballem per aconseguir uns mínims per a tots i cadascun dels nostres conciutadans.

2018-01-12T09:06:05+00:00 12 gener 2018|Actualitat Ajuntament|