Vuit Propostes per 100.000 €

Més de 800  veïns i veïnes voten les propostes que es portaran a terme amb els 100.000 € destinats als primers pressupostos  participatius del 2018.

Aquesta ha estat la primera vegada que Ripoll ha posat en marxa un procés obert perquè la ciutadania decidís  en que gastar 100.000 € del capítol 6 d’inversions  dels pressupost Municipal.

El projecte, que ha constat de diferents fases,  es va iniciar el més de març amb la fase de presentació de propostes i finalitzarà amb la  fase de valoració, que es portarà a terme  tenint en compte  la ciutadania, els tècnics municipals  i l’equip  de govern.

El divendres 4 de maig es va donar per finalitzada la fase de votacions i ahir 8 de maig es van fer públics els resultats.   De les trenta  propostes que es podien votar, vuit  veuran la llum durant l’any en curs:

La proposta més votada ha estat la Roboteca, amb 129 vots i un cost de aprox. 50.000 €,  que tot i que estarà situada a les dependències de l’escola Tomàs Raguer, oferirà servei per a tots els infants de Ripoll. Tenint en compte el cost d’aquesta proposta s’han escollit la resta de propostes segons rànquing   de votacions per arribar al pressupost establert. Es pot consultar el resultat en el següent document.

En total, 811 vilatans han pres part en aquest procés participatiu. D’aquests,  535 van votar de manera presencial però 18 van quedar descartats per manca de dades, 6 ja havien votat en línia i 52 no formaven part del cens. Per tant el resultat final de vots quantificats va ser de 459 presencials l i 276 de forma telemàtica.  Aquesta participació representa el 8,9 %  del cens que complia els requisits per participar.

Aquest nombre elevat de participació sumat a la implicació de la ciutadania fa que per part de L’ajuntament la valoració sigui molt positiva i es plantegi la possibilitat de l’any vinent destinar una partida més gran al projecte.

Les persones que vulguin participar  en els tallers de valoració  cal que enviïn   un correu a participació@ajripoll.cat. També es pot fer una valoració més generalista a través d’aquesta enquesta. Amb els resultats obtinguts s’iniciarà el treball per tal que l’any 2019 el projecte pugui recollir totes les aportacions i modificacions necessàries perquè els pressupostos encara siguin més participats.