Durant dos dies, Ripoll ha estat protagonista de l’edició del centenari de la Volta a Catalunya. Primerament, aquest dimecres va acollir el pas de la tercera etapa, camí de Vallter 2000. Els ciclistes van passar pel carrer Progrés en direcció a Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Camprodon. Va ser l’avantsala de la gran jornada de dijous, quan la vila ha esdevingut el punt d’inici de la quarta etapa.

Pas de la Volta a Catalunya per Ripoll el dimecres

La Devesa del Pla s’ha començat a omplir de bon matí amb els autocars, camions, cotxes i bicicletes dels equips. Allà, tots els integrants del pilot han anat passant per equips pel control de signatures. Ha estat una zona tancada al públic per mantenir la bombolla de la competició. A la Devesa mateix, els ciclistes han anat escalfant i preparant-se, i cap a les 12.20 h, ha arribat el moment de la sortida.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha tallat la cinta al punt de la sortida, juntament amb el director de la Volta, Rubén Peris. Els han acompanyat els regidors Josep Isern i Joaquim Colomer, aquest darrer també com a president del Consell Comarcal del Ripollès. Pocs instants després, la quarta etapa ha iniciat, fent un recorregut neutralitzat pel centre de la vila. Els ciutadans de Ripoll han pogut veure als ciclistes de ben a prop i després de sortir del poble, ja se’ls ha donat la sortida oficial camí de Port Ainé.

La Devesa del Pla, punt de sortida de la 4a etapa

Alguns dels equips s’han allotjat durant la nit en establiments hotelers de la vila, que també han agraït la seva presència i han brindat les comoditats a ciclistes i staff per poder descansar i fer la seva feina.

L’Ajuntament es mostra molt agraït a l’organització de la Volta per haver escollit Ripoll com un dels punts destacats en aquesta edició tan especial. Les imatges que s’han pogut veure de la vila i la comarca a televisions d’arreu del món han estat espectaculars i de ben segur que esdevindran un aparador per al turisme, tan necessari en el moment econòmic actual. L’Ajuntament agraeix, també, l’actitud cívica dels veïns i veïnes que han animat als corredors durant aquests dos dies en els quals han passat per la vila.

Galeria de fotos del pas de la Volta per Ripoll

L’alcalde de Ripoll i els regidors Josep Isern i Joaquim Colomer