Els destinataris de la campanya no només són els ciutadans i ciutadanes de Ripoll, sinó també els propietaris de bars i restaurants

L’època estival acompanya a gaudir del carrer, dels parcs, de les terrasses dels bars i restaurants i la  problemàtica del soroll nocturn s’incrementa. Per aquest motiu, i per quart any consecutiu, es  porta a terme la campanya de sorolls nocturns i civisme. En aquest cas s’està repartint als bars i restaurants de la vila un material de sensibilització que consta d’uns posagots il·lustrats per la dissenyadora ripollesa Anna Colomer, recordant abaixar el volum acompanyats d’uns cartells amb el lema  “Viu, riu i respecta el descans veïnal … Moltes gràcies”.

Amb aquest lema es vol incidir sobretot en el concepte que no es vol prohibir en cap cas que la gent faci ús de carrers, places i terrasses durant la nit sinó aconseguir que l’activitat que es faci en aquests espais no produeixi un soroll excessiu que suposi un destorb per al descans dels seus vilatans i vilatanes. Es tracta de cercar un equilibri entre el dret a gaudir de les terrasses i l’oci nocturn i el dret a descansar per part dels veïns.

Així mateix el posagots també recorda les normes bàsiques de civisme recordant que “El carrer és casa de tots”. Des de l’Ajuntament es treballa diàriament   per mantenir l’entorn urbà i combatre els actes incívics (que suposen un cost que ha de pagar tota la ciutadania)  però és imprescindible que el ciutadà col·labori per tal que això sigui possible.

A Ripoll convivim persones amb diferents necessitats que s’han de satisfer sense crear molèsties als altres.  El civisme i la convivència és cosa de totes i tots i per això la responsabilitat és compartida entre ajuntament i ciutadania.

Descarregar material gràfic