La Farga Palau de Ripoll disposa d’un nou sistema d’accés, que permet fer la visita de forma autònoma i lliure a l’espai patrimonial.

Per a visitar-la de forma lliure: Per Setmana Santa, venda d’entrades en línia. Escull horari i idioma. Presenta la teva entrada al Museu Etnogràfic de Ripoll i et donarem el codi per accedir a la Farga Palau.

Horari:

  • De dimarts a dissabte:
    de 10 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h
  • Diumenge i festius: de 10 h a 14 h

Visites per a grups: informació i reserves al Museu Etnogràfic de Ripoll al 972 70 31 44 o enviant correu electrònic al museuetnografic@ajripoll.cat

La Farga Palau de Ripoll fou fundada com a farga de ferro al segle XVII i va mantenir la seva activitat durant cinc segles fins que va tancar l’any 1978. A més de ser l’única farga de Catalunya i potser d’Espanya que encara elaborava peces d’aram fins a la segona meitat del segle XX, la característica més singular de la Farga Palau són els dos martinets instal·lats, amb coixinets metàl·lics, mànec d’om i mall d’acer. L’any 1986, va ser reconeguda com a lloc d’interès metal·lúrgic mundial (Historical Landmark) per l’American Society for Metals. El 1997, el MNACTEC va adquirir la farga i la va incorporar com a seu del Museu. Actualment es pot visitar per conèixer-ne els diversos espais i el funcionament.