375 persones van participar en els tasts dels diferents formatges i una cinquantena d’infants van prendre part dels tallers.

El passat cap de setmana, Ripoll va acollir la Fira Europea del Formatge, un esdeveniment que es valora molt positivament des de l’Ajuntament pel gran seguiment que va tenir i les dades positives de participació que s’han anat recopilant aquests darrers dies.

Les parades de les diferents formatgeries (del Ripollès i d’altres punts de la península i Balears) es van situar a la plaça Abat Oliba i durant dissabte i diumenge s’hi va poder veure una gran afluència de gent que tastava els formatges i en comprava. Això es va traduir en una gran participació en els set tasts que es van organitzar a l’església de Sant Pere. En total, hi van poder assistir 375 persones, arribant al límit de l’aforament en diverses ocasions. A banda, 40 persones més es van emportar el tastet en una caixa per poder-lo degustar a casa.

També hi va haver molta participació en els tallers infantils de dissabte, de manipulació de la llana i de flors de colors, ja que uns 50 infants van prendre-hi part. Per altra banda, els 12 establiments restauradors que van participar de la Fira oferint menús amb el formatge com a protagonista també van gaudir de molts comensals i fan una valoració molt positiva de l’esdeveniment. També cal esmentar que la Fira va atraure a Ripoll 13 autocaravanes que es van unir a tota la gent que va visitar la vila.

Una activitat que va omplir la plaça de l’Ajuntament va ser el Show Cooking amb el cuiner Francesc Rovira de la Fonda Xesc, amb molt de públic. L’espectacle ‘Soliloqui’ del diumenge també va atraure a petits i grans fins a la plaça. A més, el Trenet Turístic va torna aquest cap de setmana.

L’esdeveniment va ser organitzat per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, l’associació Producte del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Queso. Es considera tot un èxit haver pogut recuperar la fira després d’un any d’aturada forçada a causa de la Covid-19, i fer-ho amb aquestes dades tan positives.