Després de l’estiu, reprenem la secció de vídeos de l’Alcalde Opina, en aquest cas amb Jordi Munell parlant sobre la recuperació econòmica, turística i d’activitats que s’està duent a terme a Ripoll durant aquests mesos. També repassa altres punts com un nou aparcament d’autocaravanes que serà una realitat properament, així com l’accessibilitat del Pont de Ripoll.

Munell comença explicant que “la tardor ha començat amb caps de setmana potents des del punt de vista de l’afluència turística. Després de la pandèmia hem anat recuperant el nombre de visitants, amb unes xifres de l’estiu molt positives. Hi ha hagut un increment de turistes respecte de l’estiu del 2020, i tot i que no estem encara en dades d’abans de la pandèmia, és un molt bon símptoma. La sensació dels diferents sectors econòmics que depenen del turisme és que ha estat un bon estiu i això ens fa pensar que la represa pot ser positiva”.

També detalla que “des de l’Ajuntament estem treballant per potenciar fires i certàmens, com recentment hem pogut veure la Fira Europea del Formatge o la Fira Catalana de l’Ovella. Estem treballant amb la Unió de Botiguers de cara a Nadal, la Comissió de Festes està treballant amb esdeveniments de tardor. Hem tingut cites amb el ciclisme, la cal·listènia, amb tornejos, trial, el ral·li… tot es va recuperant, també les competicions esportives regulars, i tot això comporta moviment de persones cap a Ripoll. Les xifres ens fan ser optimistes”.

“Enguany també hem incorporat un nou element, el festival d’art urbà contemporani Milestone, amb el qual hem acollit dos artistes de renom internacional que han dibuixat murals en dues façanes emblemàtiques de Ripoll. La idea és embellir més façanes, amb la col·laboració d’artistes locals, perquè la vila tingui nous al·licients i la gent pugui gaudir de la combinació de l’art contemporani amb la història mil·lenària”, comenta l’alcalde.

Posteriorment ens desplacem a la zona sud de la Devesa del Pla, on pròximament es faran obres per encabir una àrea de parada d’autocaravanes, semblant a la que ja es troba a Can Guetes. Incorporarà dos serveis bàsics com un punt d’aigua i un altre on abocar les aigües negres. “Hem vist que aquest tipus de turisme s’ha incrementat des de la pandèmia, i volem ser-ne un referent. És un turisme de valor afegit que ens interessa que faci pernoctació a Ripoll. En els darrers mesos han vingut moltíssims visitants amb autocaravanes”, diu Jordi Munell.

I per últim, l’alcalde parla de l’accessibilitat del Pont de Ripoll, obra de Santiago Calatrava. Presenta una barrera arquitectònica per a les persones amb mobilitat reduïda o que van amb cotxets o carros de la compra, i per aquest motiu en un futur s’aprofitarà una partida dels Pressupostos Participatius que la gent va decidir destinar-la a aquest punt, una subvenció de la Diputació de Girona i una part del pressupost de l’Ajuntament del 2022 per executar el projecte. “S’havia pensat una rampa, però l’Agència Catalana de l’Aigua no ens ho permet fer perquè és zona inundable, així que segurament acabarem fent un ascensor que superi el desnivell i connecti amb un pas llis cap a l’avinguda del Tèxtil”, destaca l’alcalde, que afirma que és un compromís del consistori eliminar aquesta barrera arquitectònica històrica.

L’Alcalde Opina 5:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept