S’ha instal·lat en una de les rotondes de l’accés sud de la vila i és obra de l’artista local Raül Duque.

Des de l’Ajuntament de Ripoll s’ha volgut apostar per embellir una de les vies d’entrada a la població amb una nova escultura. Es tracta d’una obra realitzada per l’artista local Raül Duque, que s’ha col·locat en una de les rotondes situades a l’accés sud del municipi, concretament al punt quilomètric 92 de la carretera C-17.

És una escultura d’acer patinable, que obre les portes d’entrada tant a Ripoll com a la comarca del Ripollès, amb una síntesi de la Portalada del Monestir de Santa Maria com a forma principal. Aquesta es divideix en dos plans paral·lels donant volumetria i moviment al conjunt. De cada pla surten els noms dels 18 municipis de la comarca agrupats segons les dues valls i posats per ordre de nord a sud, mentre que el de Ripoll és al centre.

La vista frontal venint de la C-17 és en la que les dues parts estan superposades i a mesura que un s’hi apropa, es va obrint. Aquesta obertura progressiva representa, segons l’artista, l’efecte d’obertura de la porta del Ripollès. Està previst que el color es vagi tornant més marronós, adquirint un to de rovell amb el pas de les setmanes. També s’hi instal·laran focus perquè sigui ben visible de nit.

El cost de l’escultura ascendeix a 18.150 € amb IVA inclòs i s’ha finançat des de l’Ajuntament. Compta amb el vistiplau viari del departament de Territori.