Entre el 12 i el 14 de juliol, una delegació de regidors i regidores representants de 4 dels 5 grups municipals que formen l’Ajuntament, ha portat a terme una visita institucional i de seguiment de projectes al municipi de Capranica, ciutat agermanada amb Ripoll des del 2006. Al viatge hi va assistir Manoli Vega representant de Junts Per Ripoll, Roger Bosch representant ERC, Enric Pérez representant PSC i Silvia Orriols representant al Front Nacional de Catalunya. També els va acompanyar el Sr. Pier Galloni, italià establert al Ripollès, i que des dels inicis de l’agermanament ha actuat com enllaç entre els dos municipis.

Tal com ha afirmat la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, la Sra. Manoli Vega , “l’objectiu general d’aquesta visita ha estat per una banda l’enfortiment de les relacions de cooperació entre l’Ajuntament de Ripoll i el municipi de Capranica així com la revisió de l’estat de l’agermanament i l’impuls a nous projectes”.

Durant l’estada es van realitzar diferents visites i reunions institucionals amb polítics i tècnics de Capranica per establir acords de col·laboració i línies de treball a desenvolupar durant els mesos vinents. Com a eixos prioritaris a dinamitzar es va destacar la projecció del producte gastronòmic, la cultura, el jovent i la convivència inclusiva. També en el transcurs del cap de setmana, la delegació ripollesa va acordar crear una comissió, representada pels diferents grups municipals, per vetllar i potenciar els projectes d’agermanament acordats.

Manoli Vega també destaca “vam ser molt ben atesos per totes les persones de Capranica i tornem amb moltes ganes de reforçar projectes comuns”. Amb la visita a Ripoll d’una representació de Capranica el passat mes d’agost i el viatge realitzat aquest passat cap de setmana, s’ha traçat un calendari de treball per poder assolir objectius conjunts, reforçar l’ajuda bilateral i enfortir l’agermanament entre les dues ciutats.