L’Ajuntament de Ripoll ha editat un tríptic que conté tota la informació sobre quin ha de ser el tractament dels diferents residus a la vila. S’anomena ‘On ho llenço?’, i s’ha repartit per les cases juntament amb el butlletí municipal ‘El Bressol’ del mes de desembre. També se’n poden trobar al mateix Ajuntament o bé es pot descarregar en línia, en aquest enllaç: https://ripoll.cat/wp-content/uploads/2021/12/Triptic_On_Ho_Llenco_Ripoll.pdf

El tríptic té l’objectiu de deixar ben clar on la població pot llençar cada residu que genera als seus respectius habitatges, per així facilitar la tasca del reciclatge a tothom. A més de contenir informació sobre els contenidors de paper i cartró, plàstic, vidre, rebuig i fracció orgànica, també detalla l’ús i la ubicació dels de Roba Amiga, els de reciclatge d’oli o els de restes vegetals i poda. Així mateix, s’hi poden trobar tots els detalls sobre el servei de recollida de trastos i andròmines, la recollida de cartró i sobre què es pot portar a la deixalleria comarcal i com fer-ho.

Cal destacar, tal com també ho fa el tríptic, que el servei de neteja de l’Ajuntament està format per sis persones que l’ofereixen cada dia de la setmana, només fan festa del dia de Nadal. A l’hivern, treballen de 8 a 18 h i a l’estiu, de 7 a 20 h, per mantenir la vila el màxim de neta i polida.

Des del consistori i el Consell Comarcal del Ripollès, que té les competències en matèria de recollida del reciclatge i de la deixalleria, es fa una crida a fer ús de totes aquestes eines per augmentar el percentatge de residus que es reciclen i contribuir entre tots i totes a preservar el medi ambient.