Aquesta campanya va néixer l’any 2016   amb l’objectiu de dinamitzar el Barri Vell de Ripoll a través de la recuperació dels locals buits com a «aparadors». Vinculat directament al programa Llei de Barris, aquesta iniciativa  municipal té per finalitat millorar l’atracció i la dinamització comercial del centre històric, tot contribuint així a la reactivació econòmica. Consisteix en, per una banda fer servir els aparadors de locals sense activitat per a donar a conèixer espais disponibles; i per l’altra que comerços, emprenedors, serveis, autònoms, etc., puguin disposar d’aparadors al centre de la vila per promocionar la seva activitat comercial a canvi de mantenir net i en condicions el local, i fer-se càrrec del rebut de la llum. A canvi obtenen un espai addicional al del seu local si ja en disposen i un espai a on promocionar la seva idea, servei o negoci sinó disposen d’un espai físic visual; en els dos casos amplien la seva zona d’afluència. A més aquelles persones que es decideixen per obrir un negoci en un d’aquests locals obtenen un cost de lloguer molt competitiu i la possibilitat d’adherir-se a subvencions.

Els propietaris cedeixen el local a l’Ajuntament, amb el compromís que, tan bon punt el lloguin o el venguin, es deixa lliure. A més se’ls bonifica la taxa anual d’escombraries i no s’han de fer càrrec del cost de l’electricitat. Amb aquesta estratègia els propietaris d’aquests locals buits revitalitzen els espais que tenen immobilitats, els hi donen vida, en milloren la imatge i així augmenten les possibilitats que entri al mercat del lloguer o de compra.

Als locals que participen d’aquesta campanya hi ha un missatge clar, en el sentit que el local és per llogar o és per vendre. L’Ajuntament, a través de l’àrea de promoció econòmica realitza la tasca de facilitador, amb la signatura de convenis amb els propietaris i amb els comerciants, on s’estableixen les condicions de cessió i d’utilització de l’espai.

Aquesta actuació posa en valor els locals tancats del Barri Vell, fa més agradable l’entorn del centre per la gent que hi passeja, permet donar visibilitat i potenciar el negoci d’emprenedors, autònoms, serveis, etc., amb la voluntat de generar sinergies positives per regenerar, impulsar i dinamitzar econòmicament i socialment el barri.

Les persones interessades en aquest projecte es poden posar en contacte amb l’ Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Ripoll, trucant al tel. 972714142, o al mateix Ajuntament on se’ls informarà amb deteniment.

A continuació es detallen els locals en lloguer i aparadors disponibles actualment:

Locals en lloguer disponibles Barri Vell

  1. Plaça Llibertat, 5 sup. 46 m2
  2. Plaça Llibertat, 6 sup. 46 m2
  3. Plaça Tomàs Raguer, 12 sup. 85 m2
  4. Plaça Sant Eudald, 9 sup. 126 m2
  5. Carrer Pare Colí, 3 sup. 100 m2
  6. Carrer Prat, 2 sup. 53mts2

Locals lloguer fora del Barri Vell

6 . Carrer Progrés, 2 sup. 83 m2

Aparadors disponibles

  1. Plaça Llibertat, 5 sup. 46 m2
  2. Plaça Tomàs Raguer, 12 sup. 85 m2
  3. Carrer Pare Colí, 3 sup. 100 m2