La novetat d’aquest any és el concurs d’aparadors en el que han participat 5 establiments

Enguany l’Ajuntament de Ripoll i la Unió de Botiguers ha repetit la campanya Ripoll, Flor i Color per tal de fomentar la participació de la ciutadania a fi que Ripoll llueixi uns balcons, finestres i jardins ben florits.

Una de les accions més esperades per part de la ciutadania són els vals de descompte per poder comprar flors, a preus reduïts, a les 3 floristeries de la vila. Aquests vals es podien trobar a qualsevol dels establiments comercials i/o de serveis de Ripoll. D’entrada se’n van posar a la venda 1200, però degut de la bona acollida per part dels ripollesos, el nombre s’ha ampliat fins a 1340.

Al voltant de la campanya s’han dut a terme altres activitats, com el concurs d’aparadors, novetat d’enguany, i en el que han participat 5 establiments de la vila. De fet aquest mateix migdia s’ha fet entrega del premi al més votat i un reconeixement als altres participants. Les Regidores en funcions de comerç Magdalena Perramon i de Convivència i Participació, M. Dolors Vilalta, han entregat a la botiga El 9 Moble el diploma que acredita que amb 140 vots ha resultat guanyador de l’edició d’aquest any. Els 5 participants han rebut un obsequi de plantes agraint la implicació i participació en noves propostes. També s’ha repetit el taller que va ensenyar com plantar i cuidar una planta, dirigit per les floristes de Ripoll i adreçat als infants de primària de les escoles de la vila. El resultat va ser que les torratxes del passeig del Ferro i el jardinet de davant la fundació Guifré van quedar ben florits.

Aquesta campanya busca la implicació de la ciutadania per tenir una vila amb els balcons plens de plantes i que presenti un aspecte més bonic. Cal recordar que Ripoll participa en el projecte català Viles Florides, que premia els municipis Catalans que presenten un aspecte més cuidat pel que fa a ornamentació, paisatgisme i sostenibilitat mediambiental, entre d’altres. Ripoll actualment està distingida amb 3 flors d’honor sent el màxim 4.