Un agent cívic a Ripoll

Des de fa uns dies Ripoll compta amb un agent cívic. La figura de l’agent cívic és treballar en l’àmbit de l’educació social, treballa per una bona convivència entre la ciutadania, garantint que es compleixin les normes més elementals de civisme mitjançant eines educatives i pedagògiques, en els àmbits de l’ús de l’espai públic, mobilitat, tinença responsable d’animals i informació.
De fet l’agent cívic ajuda als ciutadans en l’ús dels seus drets i deures respecte a les normes vigents.
Tot i que la seva tasca és bàsicament informativa, dóna també suport a la policia local en la tasca d’informar i notificar respecte a accions poc respectuoses que es puguin produir, però al mateix temps recull queixes i suggeriments de la ciutadans i les adreça a l’oficina d’atenció al ciutadà.
D’altra banda juntament amb la Policia Local intensificarà la informació sobre la normativa d’accés a la zona de vianants del centre comercial i barri vell, especialment pel que fa a «fer drecera», ja que s’ha detectat que diàriament entre 8 i 14 vehicles entren i surten en menys de 3 munits, que és el temps mínim d’estada.
També potenciarà la informació sobre l’aparcament en zona taronja, que ofereix una hora gratis per només 0,10 euros.

2018-03-09T14:27:52+00:009 març 2018|Actualitat Ajuntament|