Durant les obres de la planta superior de l’església de Sant Pere per adaptar-la pel nou Scriptorium s’han trobat una sèrie de pintures murals que, segons les primeres exploracions, correspondrien a principis o mitjans del segle XIX. La troballa es va produir després d’aixecar les peces del terra, quan es va trobar un espai buit.

S’han pres mostres de les pintures per part de tècnics de la Diputació de Girona i el departament de Cultura. A més, s’ha encarregat a un grup d’arqueòlegs que en faci un estudi per determinar-ne exactament la data i saber-ne més dades. Properament, han de venir fins a Ripoll per treballar-hi. També s’ha fet una topografia per determinar a quina alçada es trobaven aquestes pintures respecte al passeig d’Elies Rogent i el Raval de Sant Pere. Per al moment, les obres s’han aturat per poder estudiar més a fons les pintures i veure com encaixen al projecte. Quan es coneguin més dades sobre el seu origen, es procedirà a reprendre-les.

Els treballs que s’estan duent a terme a la planta sota-coberta de l’església de Sant Pere tenen l’objectiu d’adaptar-la per rebre l’equipament de l’Scriptorium, que actualment està situat al raval de l’Hospital. Amb aquest canvi d’ubicació es vol unificar i centralitzar els atractius patrimonials i d’interpretació relacionats amb el Monestir de Santa Maria, en un equipament que ja acull el Centre d’Interpretació del Monestir i l’església gòtica de Sant Pere.

L’actuació es pot dur a terme a l’haver estat seleccionada i inclosa en la convocatòria pública de subvencions del Servei de Programes Europeus de la Diputació de Girona, presentada a la convocatòria (Ordre GAH/45/2016 de 7 de març) del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya Eixos 4 i 6 del FEDER. El pressupost total que representarà l’actuació és de 314.281,45 €, i es finança amb cofinançament FEDER de 130.507,00 € i una subvenció de la Diputació per import de 65.253,50 euros.

Galeria d’imatges de les pintures