El nou Ajuntament de Ripoll s’ha constituït amb la representació obtinguda pels partits polítics en les eleccions municipals celebrades el 26 de maig. L’acte ha tingut lloc a les 12 del migdia a la Sala de Plens, i ha suposat també l’elecció de l’alcalde de la vila. Jordi Munell ha estat proclamat alcalde en obtenir la majoria simple, obtenint 8 vots a favor dels 17 emesos durant la sessió.  La sessió plenària, a la qual han assistit nombrosos Ripollesos i Ripolleses, s’ha pogut seguir també a través del canal de youtube del mateix Ajuntament (https://ripoll.cat/canal-de-plens/)

La sessió s’ha iniciat amb la intervenció del secretari de la corporació que ha exposat els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig i ha anomenat els regidors i regidores electes. Tot seguit, s’ha constituït la Mesa d’Edat, integrada per l’electe de major i el de menor edat, actuant com a Secretari el secretari de la Corporació. Els regidors que han format la Mesa d’Edat han estat Josep Isern (com a president) i Aitor Carmona (vocal), que, per la seva condició de membres de la Mesa, han estat a la Mesa Presidencial de la sala de plens.

L’acte ha continuat amb el jurament o promesa del càrrec dels regidors i regidores electes per ordre alfabètic. Acabada aquesta part de la sessió, el President de la Mesa ha proclamat formalment constituïda la Corporació Municipal de Ripoll.

Tot seguit, s’ha iniciat el procés d’elecció de l’alcalde. Abans de les votacions, un portaveu de cadascuna de les llistes electorals que ha obtingut representació al consistori ha explicat el sentit de vot del seu grup.   Un cop tots els regidors i regidores han votat de forma nominal i secreta i fet l’escrutini, Jordi Munell ha estat proclamat alcalde de Ripoll, amb 8 vots a favor del seu càrrec, 4 vots en blanc, 3 vots a favor de Nani Mora i 2 vots a favor d’Aitor Carmona.

Tot seguit, el nou alcalde s’ha acostat a la Mesa Presidencial per prometre el càrrec. Després ha rebut la vara d’alcalde i ha pronunciat el seu discurs de presa de possessió. L’acte ha finalitzat amb l’entrega del pin de distinció municipal als regidors i regidores que s’incorporen en aquesta legislatura, i amb la foto de grup del nou Ple Municipal que governarà Ripoll en els pròxims 4 anys.

S’han proclamat regidors i regidores electes de la Corporació Municipal de Ripoll:

De la candidatura del Partit Junts Per Catalunya

Sr. Josep Maria Creixans Pons

Sra. Maria Dolors Vilalta Fossas

Sra. Manoli Vega Segura

Sr. Joaquim Colomer Cullell

Sra. Montsina Llimós Casaponsa

Sr. Joan Maria Roig Altés

Sr. Josep Isern Truy

De la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal:

Sra. Encarna (Nani) Mora López

Sr. Roger Bosch i Capdevila

Sra. Chantal Pérez i Capdevila

De la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés:          

Sra. Belén Avilés Ramos

Sr. Joaquim Merino Tarruella

Sr. Enric Pérez Casas

De la candidatura d’Alternativa per Ripoll – CUP- AMUNT

Sr. Aitor Carmona Pérez

Sra. Rebeca GalavisFragoso

 De la candidatura del Partit Front Nacional de Catalunya                       

Sra. Silvia Orriols Serra

Galeria imatges https://photos.app.goo.gl/Lz742tZKP75UhE4y5