La logística parteix del Servei Bon Dia de l’Ajuntament que funciona des del 2013

Aquesta setmana es porta a terme la tercera ronda de trucades a les persones majors de 65 anys que viuen soles a Ripoll. Les trucades van ser la primera mesura d’urgència que es va aplicar adreçat a aquest col·lectiu,  que és autònom i que no rep atenció per part dels Serveis Socials.

De fet l’Ajuntament de Ripoll, sota el nom del Servei Bon Dia i des del 2013, ja realitza trucades a persones grans que viuen soles. Les efectuen persones voluntàries que truquen un o dos cops a la setmana sempre a la mateixa persona. En aquest cas, i davant la situació d’excepcionalitat  s’han sumat a fer trucades Protecció Civil Ripoll i la Creu Roja Ripoll, que ja col·labora habitualment. En les trucades també s’ha proporcionat  el telèfon d’urgències socials (972715839) que s’ha activat des del Consorci de Benestar Social i el de la Policia Municipal (972714414).

En cada ronda de trucades s’ha contactat amb una mitjana de 500 persones de les 635 que consten al padró que viuen soles. Amb les que no s’ha pogut comunicar s’ha buscat per altres mitjans la situació de la persona, que en la majoria de casos,  la no resposta es deu a un  trasllat a casa de familiars i o residències geriàtriques.

Certament només s’ha hagut d’intervenir en comptats casos i per serveis de compra de medicaments o de compres bàsiques. Les trucades excepcionals se seguiran realitzant mentre duri l’estat d’alarma i les del Servei Bon Dia seguiran el seu funcionament habitual. També es recordarà a les persones a les quals es truca que per apuntar-se al  Servei Bon Dia només cal trucar a l’Ajuntament (972714142), que és un servei totalment gratuït i que una persona voluntària l’hi seguirà fent trucades periòdicament.

L’ajuntament aprofita aquest comunicat per agrair l’esforç que,  des d’entitats, serveis, administracions i ciutadania  s’està fent per fer front comú a aquesta pandèmia.