La teràpia assistida amb gossos s’ha iniciat aquest curs escolar

Des d’inicis d’aquest curs escolar 2019-2020, l’escola d’educació gaudeix d’unes sessions de teràpia molt especials: la teràpia assistida amb gossos. Aquest programa treballa diferents objectius terapèutics concrets i el gos té un protagonisme especial, ja que ajuda a la persona a una millora de les capacitats i habilitats físiques i mentals.

Aquest tipus de teràpia és molt recomanable per a persones amb discapacitat intel·lectual ja, entre d’altres, treballa la motivació. La interacció amb el gos facilita l’atenció i permet millorar aspectes psicològics com l’autoestima i la capacitat, la comunicació verbal, desenvolupar habilitats socials, disminuir les conductes disruptives, treballar activitats de la vida diària o de l’àrea psicomotora.

Les sessions, setmanals,  duren 1h i es fan en diferents grups de 8 alumnes. Es treballen diferents activitats de taula, de circuit, relaxació, passejades a l’aire lliure, etc. Posteriorment es realitza una avaluació sobre aquestes activitats i sobre l’impacte que han tingut amb els alumnes.

La Fundación Leo Messi, gràcies al conveni de col·laboració que té amb Special Olympics Catalunya, dóna suport a desenvolupar aquest programa amb els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/tnSWcfimDwDfyuQx8