L’Ajuntament de Ripoll, amb l’objectiu d’incentivar la contractació de persones desocupades del municipi, afavorir el desenvolupament econòmic local i impulsar polítiques de dinamització empresarial i diversificació econòmica, té la voluntat de establir una línia de subvencions publiques per al foment de l’ocupació de qualitat i la consolidació del teixit empresarial. Per aquest motiu s’ha dissenyat una línia de subvencions amb l’objectiu principal de millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones que tenen especials dificultats d’inserció, així com fomentar l’emprenedoria amb auto ocupació.

Aquestes bases regulen la subvenció a empreses i entitats d’una part dels costos de la contractació de persones que es trobin en situació de desocupació. Es tracta de que aquestes persones disposin d’oportunitats laborals en entorns productius, mirant de garantir la seva continuïtat, afavorint la integració de la persona treballadora en el mercat de treball i la seva permanència en el mateix. Així mateix, i per potenciar el foment de l’emprenedoria també es podran acollir a la subvenció aquelles persones aturades que es donin d’alta com autònoms, i que no hagin estat mai d’alta o bé faci més de dos anys que no ho siguin.

L’objecte d’aquestes bases és regular les subvencions destinades a la contractació de treballadors per part de les empreses del municipi de Ripoll i comarca, així com les que es trobin situades en la comarca de la Garrotxa i Osona i que contractin persones empadronades al municipi en situació d’atur. En el cas d’autònoms, tindran que estar empadronats a Ripoll i tenir el seu domicili fiscal a Ripoll, i també està en situació d’atur. Amb aquesta iniciativa es pretén donar resposta a les necessitats sociolaborals dels territori, generant nous llocs de treball i desenvolupant o consolidant el teixit empresarial i la millora de la seva competitivitat.

 

Es poden consultar les bases aquí:

http://cido.diba.cat/subvencions/7937771/subvencions-destinades-al-foment-de-locupacio-any-2018-ajuntament-de-ripoll

Convocatòria oberta fins exhauriment de la partida pressupostària.
Poden fer la sol·licitud presencialment o bé a través el portal de transparència.