L’Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual Ripoll en forma part, va acordar celebrar cada 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Ripoll va signar la Carta de Ciutats Educadores el març del 2016, document que compromet a seguir els drets i deures que s’hi estableixen i a ser part de l’entitat.

La Finalitat de celebrar aquesta setmana  és crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís del govern local i la societat civil amb l’educació. D’aquesta forma pretenem posar en valor i donar a conèixer l’educació entesa com un eix transversal present a tots els moments i àmbits de la vida. Només amb la suma d’ entitats ciutadanes, representants de la societat civil i del sector públic i privat, es podrà construir un Ripoll més educador.

Amb el lema #joemcomprometo, el divendres dia 30, de 5 a 7 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, es portarà a terme l’acte central de la celebració. L’objectiu és aconseguir implicar el major nombre i diversitat possible de persones ciutadanes, des d’infants fins a gent gran, a deixar escrit quin compromís poden assumir per millorar l’educació (convivència, participació, tolerància, …) des de la seva realitat. A banda d’aquesta acció dimarts 27 es celebrarà la segona jornada de les Ciutats Educadores de les comarques Gironines de la que Ripoll enguany n’és la coordinadora. La biblioteca Lambert Mata, el Museu Etnogràfic, els Casals Cívics o el Gran Recapte d’Aliments, entre d’altres, també formaran part dels actes programats per celebrar aquesta efemèride.

Descarrega Cartell Setmana

Descarrega Cartell Dia 30