EL CONSISTORI INFANTIL DE RIPOLL

El Consistori Infantil vol portar les opinions dels nostres infants a l’Ajuntament. La dels nens és la veu més sàvia de la societat, perquè no té prejudicis ni és esbiaixada com la dels grans. La veu dels nens és neta i lliure. La seva innocència els porta a veure les coses tal com són, sense les distorsions de l’edat i l’experiència. Sovint els escoltem poc, o no els escoltem. Però quan ho fem, ens fan obrir els ulls i ens fan adonar d’allò que és essencial.

Per això, es planteja ara aquest exercici educatiu en dues direccions: fer conèixer l’Ajuntament als infants;i que l’Ajuntament descobreixi un nou punt de vista de la gestió municipal a través del coneixement de les inquietuds, les preocupacions i les propostes dels infants.

QUÈ ÉS EL CONSISTORI INFANTIL?

És una eina de participació per als alumnes de 6è de primària de les escoles de Ripoll que serveix per conèixer el funcionament de l’Ajuntament i del Ple, així com les tasques que s’hi duen a terme.

COM FUNCIONA?

Cada escola escull 2 alumnesde 6è que es preparen 3 propostes de millora pel poble. Aquestes es presenten a la sala de plens de l’Ajuntament davant dels representants de les altres escoles, de l’equip polític i dels ciutadans que vulguin assistir. Seguidament els infants fan una votació per decidir qui serà l’alcalde o alcaldessa, els regidors s’escolliran per sorteig.

QUÈ FEM?

Es fan diferents actes i trobades perquè els infants participin i donin la seva opinió sobre Ripoll, amb l’objectiu d’establir un vincle entre els infants i el consistori municipal i fomentar un espai de participació per discutir i dissenyar millores reals a la nostra vila.

COM TREBALLEM?

Treballem amb grups i es fa servir un sistema rotatori perquè tos elsinfants que formen l’equip puguin participar en diferents actes. En la mesura que sigui possible, es crearà un calendari anual d’accions i activitats per poder fer una previsió a principi del curs escolar.

QUANTS ALUMNES PODEN PARTICIPAR-HI?

Cada any hi haurà 2 alumnes de cada escola, és a dir que formaran part del Ple un total de 10 alumnes. Cada escola també haurà de tenir dos suplents per poder substituir els representants en cas de no poder assistir a les sessions de treball, als plens, als actes, etc.

PROJECTES QUE HA FET EL CONSISTORI INFANTIL

1. Entrega de joguines a la Creu Roja
2. Encesa de llums de Nadal i inauguració pista de gel
3. Postal de Nadal
4. Cagada del Tió
5. Ripi disco (Fira 40 hores)
6. Parada a la Fira de les 40 hores
7. Pregó de Festa Major
8. Concert de la coral Geriona infantil i juvenil
9. Pas soterrani de Renfe “Viatge de la Chikako” (S’està fent)
10. Neteja de les guixades de les parets
11. Foment de l’esport femení
12. Espai deures
13. Temperatura aigua piscina petita
14. Atraccions més fortes de la Festa Major, concerts una mica més d’hora a la nit i karaoke.
15. Per Setmana Santa descomptes per anar a la piscina
16. Sopar per als alumnes de 6è (fet al Galliner)