Aquest cap de setmana Ripoll ha celebrat un any més la Fira de les 40 Hores, una de les poques fires multisectorials que encara es fan a les comarques gironines i que aplega visitants sobretot de la comarca del Ripollès però també de les comarques veïnes.

Enguany unes 25.000 persones han passat per la Fira al llarg d’aquests dos dies i mig en què té lloc, gaudint de les novetats que s’han estrenat en aquesta edició. Amb més de 200 expositors i diverses activitats, la mostra ha ocupat diferents emplaçaments de la vila amb l’objectiu que sigui una fira viscuda a tota la població. Una de les novetats ha estat el Carrer del Botiguer, ubicat a la plaça de l’escorxador i que ha aplegat els comerciants de Ripoll. Des de la Unió de Botiguers la valoració d’aquest canvi de lloc i format s’ha valorat molt positivament i ja es pensa en com dinamitzar l’espai l’any vinent. Pel que fa al canvi d’ubicació del Tastatast, a l’església de Sant Pere, tant l’organització com els restauradors han celebrat aquesta novetat ressaltant la comoditat i bellesa del lloc així com la qualitat que ha aportat a la mostra gastronòmica. Els expositors del nou espai Celebrafest a la sala Eudald Graells, s’han mostrat molt contents amb la iniciativa i amb la resposta obtinguda per part dels visitants. Una de les altres opcions que també ha aplegat molt públic han estat les exhibicions de trial, bici i moto, fetes a la plaça de l’Ajuntament a càrrec d’esportistes d’elit del territori Català com Jaime Busto, Francesc Moret o Gabriel Marcelli i dels joves esportistes del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès. Tampoc ha faltat el públic a la plaça de la Lira, a l’espai Som Ripollès, on el visitant ha pogut comprar i degustar producte agroalimentari de Km0.

Altres espais com la tradicional mostra d’automoció, la carpa de la UIER, els estands ubicats a la zona del passeig de Sant Joan, la fira d’antiguitats o la mostra d’artesans també ha tingut molts passants malgrat els ruixats intermitents que han fet la guitza en alguns moments. El Tren de la Fira també ha estat un dels atractius molt gaudit pel públic familiar.

La regidora de Fires i Festes, la Sra. Magdalena Perramon valora satisfactòriament l’engranatge d’aquest any i ha recalcat “la voluntat perquè molts espais de la vila tinguin activitats i propostes per tots els públics”. També ha afegit “la bona participació dels Ripollesos i Ripolleses, sobretot en els estands de votacions per diferents accions de Ripoll, que han estat concorreguts al llarg dels dos dies i mig”.

La Fira de les 40 Hores és el referent de l’activitat firal de Ripoll, es programa anualment i constitueix un molt bon aparador pel gran nombre d’estands i activitats que proposa. És per tant una fira que té la voluntat de reactivar l’economia local i potenciar al mateix temps el turisme al municipi.

Descàrrega galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/oSCwpe6FjiT7ZanK9