• S’ha programat els dies 15 i 16 de desembre en horari de matí i tarda a la Sala Eudald Graells
  • La prova és gratuïta i no cal demanar cita
  • Es faran proves de detecció amb testos antigènics ràpids (TAR) a persones asimptomàtiques de més de 16 anys

 En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, la setmana vinent es durà a terme un cribratge intensiu al municipi de Ripoll durant dos dies. Precisament aquesta setmana Salut ha impulsat un cribratge a la Jonquera i el dilluns 14 de desembre començarà el de la Bisbal d’Empordà.

Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) a Ripoll es faran el dimarts 15 i el dimecres 16 de desembre, en l’horari i espai següents:

  • Horari: De 10h a 14h i de 15h a 19h.
  • Lloc:   Sala Eudald Graells (Passeig Sant Joan S/N).

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge a Ripoll donada l’alta incidència que encara hi ha actualment en el municipi.  Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 1.460,3 i s’han detectat 55 casos positius. Un 9,14% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 580,95 i es van detectar 42 positius.

Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

 La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

L’Ajuntament de Ripoll,  col·labora en la logística i la difusió local mentre que el  l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública organitzen i porten a terme  el dispositiu.

Per realitzar la prova caldrà facilitar el nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI).  En el cas que una persona tingui problemes  de logística per desplaçar-se fins al lloc l’Ajuntament ofereix un servei de recollida i retorn al domicili. Cal però disposar de bona Salut. La prova és gratuïta i no cal demanar cita prèvia. No cal estar empadronat a Ripoll, residir-hi o treballar-hi.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).