Atesa l’actual situació d’excepcionalitat, provocada per la crisi sanitària per pandèmia de la  COVID-19, l’Ajuntament de Ripoll juntament amb La Comissió de Festes i el Centre d’Iniciatives i turisme, han pres la decisió d’ajornar la Festa Major de Sant Eudald 2020, que s’havia de celebrar entre els dies 8 i 12 de maig i la Festa de la Llana i Casament a pagès prevista pel cap de setmana següent.

En conseqüència tampoc es podran fer  activitats que tradicionalment les entitats i col·lectius de la Vila programen al voltant d’aquestes dates de maig.

Malgrat fa mesos que s’està treballant en la programació de la Festa Major 2020, la pròrroga de l’estat d’alarma anunciat pel Govern d’Espanya com a mínim fins al dia  26 d’abril  i amb la previsió que el retorn a la normalitat no serà un procés ràpid, no queda més opció que l’ajornament.

La situació no permet marcar una data concreta al calendari, ja que cal seguir l’evolució de la pandèmia i sobretot les recomanacions que emetin les autoritats sanitàries. El format de festa no es podrà reproduir com s’havia previst inicialment, serà amb un format més reduït i amb menys dies, però mantenint l’essència de la nostra Festa Major de Sant Eudald. Es comptarà  especialment amb les propostes artístiques de  casa, i amb les iniciatives de les entitats i associacions de Ripoll.

Però tot i la situació, La Comi no s’atura. És per això que s’està treballant en un programa d’activitats per tal de celebrar un Sant Eudald des de casa, amb propostes per a totes les edats, centrades especialment en l’11 de maig, dia del patró de Sant Eudald, que us anirem donant a conèixer al llarg dels pròxims dies a través de les xarxes socials de La Comi i de l’Ajuntament.

El CIT i la resta d’entitats també estan treballant en la recerca de noves dates per tal de realitzar les activitats que ara ha calgut ajornar per força major