Ripoll s’adhereix al Let’s Clen Up i a l’Ultra Clean Marathon, amb diferents accions que tenen com a objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

La primera acció que es portarà a terme a Ripoll serà el diumenge 5 de maig i estarà dirigida per l’artista Ripollès Eudald Alabau, amb el nom d’Acció Artística Vorater. El lloc de trobada serà l’aparcament de Can Guetes a les 10 del matí i des d’allà s’organitzarà als participants per dirigir-se a la zona del passeig dels Aurons.

El dilluns 6 de maig de 3 a 5 de la tarda els infants de les diferents escoles de Ripoll, amb el suport del Club Excursionista Ripoll, Creu Roja i Protecció Civil faran una recollida de residus a diversos espais naturals de Ripoll.

I el mateix dilluns a partir de dos quarts de sis de la tarda a la plaça de l’Ajuntament està prevista l’arribada de la segona etapa de l’Ultra Clean Marathon, en la qual els esportistes Albert Bosch i Nicole Ribera hauran recorregut els 225 KM que separen Lleida de Ripoll recollint residus. Qui vulgui es pot apuntar en els últims 30 Km aquí. Amb els residus recollits per les escoles es preveu fer una acció simbòlica amb l’artista Ripollès Eudald Alabau.

La recollida selectiva a Ripoll es situa en un 41,8 % dins el marc de recollida selectiva de Catalunya segons l’Agencia de residus de Catalunya. Consultar mapa a aquí.