Durant aquestes festes, la vila comptarà amb diverses accions per dinamitzar el comerç local, els actes culturals més tradicionals per a tots els públics, i un Parc de Nadal per als més menuts.

Aquest dilluns s’ha presentat la campanya ‘Ripoll Batega per Nadal’ d’aquest 2022, que inclou tots els actes culturals, lúdics i de dinamització del comerç de proximitat que es duran a terme durant aquest mes de desembre i les festes nadalenques. Unes accions que ja han donat el seu tret d’inici amb la Fira de Nadal i de la Joguina Artesana que s’està duent a terme del 3 al 6 de desembre. La regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, Manoli Vega, i la regidora de Cultura i Festes, Montsina Llimós, han detallat les accions de la campanya als mitjans de comunicació.

Comprar a Ripoll té premi

Des del 2 de desembre i fins al 7 de gener, les compres als establiments comercials o de serveis de Ripoll tenen premi. Quan s’hagi realitzat una compra, només cal que es demani el tiquet de compra, s’escrigui el nom i telèfon al darrere i es dipositi a la bossa gegant que està ubicada a la plaça de Sant Eudald. Finalitzat el termini, es farà un sorteig entre tots els tiquets i hi haurà tres premis, en forma de vals de 300, 200 i 100 euros per bescanviar als comerços col·laboradors de Ripoll.

Per facilitar que la gent amb mobilitat reduïda o les persones grans puguin dipositar el tiquet sense haver-se de desplaçar fins a la bossa gegant del centre, s’han repartit unes urnes a les farmàcies del barri de l’estació i de la carretera de Barcelona on també es podran deixar.

A banda, tots els empleats de l’Ajuntament de Ripoll rebran el lot de Nadal en format talonari, per tal que puguin gastar uns vals en els diferents establiments col·laboradors des del 22 de desembre i fins al 7 de gener. L’any passat, van suposar 7.800 € repartits entre 121 establiments.

El Parc de Nadal

Aquest any a Ripoll s’organitza un Parc de Nadal que s’ubicarà a diverses places del centre de la vila, entre el 16 de desembre i el 4 de gener, amb diferents jocs i experiències per als més menuts, a més d’activitats que es faran al Galliner i que s’emmarquen en la iniciativa anomenada L’Hivernet. És una alternativa al Ripijoc, que compta amb més dies d’activitats, en aquest cartell hi trobareu tots els detalls:

Activitats culturals

Pel que fa als actes culturals que es proposen per aquestes dates, cal destacar el concert nadalenc de sardanes amb La Principal de la Bisbal, que es durà a terme el diumenge 18 de desembre a partir de les 18 h al Teatre Comtal. També es farà la cagada popular del tió que organitza el Consistori Infantil, amb xocolatada inclosa, prevista pel dimecres 21 de desembre a partir de les 17.30 h a la plaça de Sant Eudald. Els Pastorets de Ripoll tornen amb molta força i ho fan amb tres funcions d’”El naixement del Salvador o la Redempció de l’esclau”, que es faran el 25 de desembre a les 19.30 h; el 26 de desembre a les 18 h; i el 27 de desembre també a les 18 h, al Teatre Comtal. Les entrades anticipades es podran adquirir a partir del 16 de desembre al Museu Etnogràfic.

Per Cap d’Any, la Comissió de Festes està preparant un gran ball al pavelló municipal d’esports per iniciar el 2023 amb molta festa, mentre que el dia 1 de gener a l’església de Sant Pere hi actuarà la coral Capella de Santa Maria des de les 17.30 h. El 3 de gener arribarà el patge reial a la Sala Eudald Graells i la tarda del dia 5, ben puntuals com sempre, Ses Majestats els Reis de l’Orient faran la seva cavalcada per Ripoll. Es mantindrà el format de l’any passat amb l’entrega de les cartes al Claustre, ja que va ser molt ben valorada per la ciutadania.

Les estovalles amb tota la programació

Com ja es va fer l’any passat, des de l’Ajuntament s’han repartit unes estovalles de paper als establiments restauradors de la vila on hi apareix tota la programació d’aquestes festes nadalenques. D’aquesta manera, veïns, veïnes i visitants podran conèixer els actes més propers mentre van a dinar o a sopar.