Ripoll sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Aquest dijous 15 de febrer va tenir lloc a l’ajuntament de Ripoll una reunió de seguiment de les actuacions emmarcades dins el NOU MODEL DE CONVIVÈNCIA DE RIPOLL que s’ha impulsat des dels atemptats del passat disset d’agost; i coincidint amb la data dels sis mesos.

A la reunió del que s’anomena GRUP ASSESSOR hi varen participar la Generalitat de Catalunya amb el Director General d’Afers Religiosos Sr. Agustí Vendrell, el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania Sr. Oriol Amorós i el Director General d’Acció Cívica i Comunitària Sr. Bernat Valls, els directors dels Serveis Territorials d’Ensenyament (Sr. Josep Polanco), Governació (Sr. Raül Morales) i Benestar i Família (Sra. Marta Casacuberta) i els regidors delegats de Serveis a les Persones Sr. Miquel Rovira i la regidora responsable del Projecte de Conviència Sra. Montsina Llimós, així com la directora del Consorci de Benestar Social del Ripollès Sra. Elisabeth Ortega.

L’objectiu era donar compte i posar en comú totes les accions que s’han dut a terme a nivel comarcal i amb la participació dels diferents departaments, entitats, persones i responsables tècnics des dels atemptats que varen tenir lloc a Barcelona i Cambrils el mes d’agost passat i que van ser perpetrats per persones vinculades a la nostra població.

Des de l’ajuntament de Ripoll s’han fet diverses accions, tant en termes legals com en projectes de convivència. Entre altres:

– L’Ajuntament de Ripoll s’ha personat com acusació particular en la causa judicial oberta. Com a població ens varem veure afectats i perjudicats per aquest succés.

– Després de la reunió de la Junta de Seguretat extraordinària, a la qual va assistir el Sr. Juan Manuel Sánchez Bustamante, subdelegat del govern espanyol a Girona, i arrel de les informacions aparegudes amb posterioritat que vinculen l’imam de Ripoll amb els serveis del Ministerio del Interior, l’ajuntament ha demanat poder assistir a la Comisión de Secretos Oficiales del Congreso de los Diputados, per conèixer de primera mà fins a quin punt l’imam implicat en els atemptats era confident del CNI. La resposta ha estat nul·la fins a dia d’avui.
– L’Ajuntament de Ripoll va demanar ser present a la compareixença del Ministre d’Interior del Govern d’Espanya que s’havia sol·licitat i que malauradament no ha reeixit en estar vetada pels principals partits estatals.
– L’Ajuntament de Ripoll participa activament amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès en el nou model de convivència que podrà ser extrapolable a tot el territori català. Fins el moment s’han fet ja diverses accions a través formació, trobades tècniques, grups de treball i taules de treball formades per diferents tècnics i persones que permetran fer un diagnòstic i posteriorment traçar diferents accions i línies de treball i posar en marxa més actuacions com les que ja s’han posat en pràctica : «12 mesos, 12 països», s’ha reforçat l’activitat de lleure a les places, Espai deures, s’està preparant una exposició que amb el nom de «Amb quines ulleres vols veure el món» es portarà a terme als centres d’educació secundària, s’està treballant a la concreció del pla d’entorn educatiu i s’està donant valor a Ripoll com a «ciutat educadora».

2018-02-16T13:49:24+00:0016 febrer 2018|Actualitat Ajuntament|