La primera setmana de juny a Ripoll ha estat destinada a valorar l’entorn natural, amb diverses activitats que han permès fer-ho tot descobrint el paisatge de la vila o a través de l’entreteniment. Del 28 de maig al 6 de juny s’ha celebrat la Setmana de l’Entorn, amb el lema ‘Tu n’ets part, cuida’l i participa!’.

El passat dilluns es van iniciar els actes amb una caminada per descobrir arbres monumentals i singulars a càrrec de Joan Alabau. Hi van prendre part una quinzena de persones, que van poder saber més coses sobre els lleoners, cedres, xiprers, pollancres o fins i tot una acàcia del Japó que es troba a Ripoll. Durant la setmana, també s’han dut a terme dos tallers de reciclatge creatiu al Safareig. En aquest cas, també han comptat amb una bona participació, omplint gairebé del tot les places a ambdues sessions. Per exemple, les participants van poder aprendre com crear un gerro partint d’una ampolla de plàstic usada.

 

A més, divendres es va celebrar un espectacle infantil amb ‘Una Carretada de Contes’, de La Guilla Teatre, a la plaça de la Lira. Els contes estaven relacionats amb la natura i el medi ambient. El mateix divendres, la biblioteca Lambert Mata va acollir la xerrada ‘Com afecten les nostres accions als espais fluvials’, a càrrec de Xavier Bachero, de l’Associació Alt Ter. Aquesta activitat es va omplir amb les 20 places disponibles que hi havia degut a les mesures.

A banda, diferents persones i famílies han aprofitat aquests dies per realitzar les rutes de descoberta de l’entorn que han pensat des de les associacions de famílies de les escoles. Ja que aquest any no hi ha pogut haver mares de regularitat, s’han creat 4 itineraris que es poden trobar a www.ripoll.cat/setmanaentorn i que es poden seguir fent.

Des de l’Ajuntament de Ripoll es fa una molt bona valoració de la Setmana de l’Entorn, ja que s’ha comptat amb una bona resposta pel que fa a assistència a les activitats. Algunes d’elles eren una de les accions optatives del programa de bon comportament ambiental ‘Reduir, Reciclar. Reutilitzar’, amb el qual es poden obtenir descomptes a la taxa d’escombraries.