Avui divendres 29 de març, els professionals del projecte ADNPYR han presentat el PIRIBUS, una exposició itinerant i interactiva que pretén mostrar i recollir part de la identitat i de l’ADN del Pirineu. El Piribus és un projecte Interreg POCTEFA finançat per la UE en un 65% mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER.

La presentació, destinada a les 65 entitats de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius, que seran les coordinadores educatives en els programes d’activitats durant els 20 mesos que el bus estarà en funcionament. L’objectiu del PIRIBUS és sensibilitzar i posar en valor la identitat d’un territori de muntanyes a través del seu patrimoni. En un espai expositiu mòbil de 72 m2 i amb un variat programa d’activitats adreçades a tots els públics, mostrarà part del patrimoni pirinenc a través de diversos mòduls i també recollirà testimonis i punts de vista dels seus habitants. Es farà a través de dispositius de visió de 360 ​​º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes.

L’educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes d’aquesta exposició que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020. Després de la presentació a la nostra vila, marxarà cap a Tudela (Navarra) on començarà la 1a etapa que tindrà lloc de l’2 al 14 d’abril. A Ripoll es podrà visitar des del 4 de novembre fins al 18 de novembre de 2019. S’oferiran visites, activitats, tallers i sortides gratuïtes per als centres educatius de la comarca i al públic general.

Demà dissabte 30 de març aprofitant que està instal·lat a la vila, es podrà de visitar de forma lliure a partir de les 10 h i fins les 19 h. Les visites guiades seran a les 11h, les 12.30h, les 17h i les 18.30h i, a partir de les 16:30 h, hi haurà tallers familiars i Gran Joc dels Supervivents dels nostres rius.

 

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/8rykYkv1Mx6E88Mr7