Els Jocs Emporion, els Jocs Esportius Escolars de les Comarques Gironines, tenen per objectiu dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, i engrescar la gent a participar o a prendre part en les activitats de promoció obertes a tothom. Es tracta d’un esdeveniment que des de fa sis anys, cada primavera, porta la vessant competitiva i la ludicoesportiva a comarques diferents.

Enguany el Consell Esportiu del Ripollès, el Consell Esportiu de la Cerdanya i el Consell Esportiu de la Garrotxa són els encarregats d’organitzar les activitats dels aproximadament cinc mil escolars que practicaran un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, trobada atlètica, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i hoquei sobre patins, entre d’altres.

Ripoll, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Llanars acolliran bona part d’aquestes proves, juntament amb altres municipis de les comarques veïnes de la Cerdanya i de la Garrotxa.

A Ripoll, a més de les activitats esportives adreçades a infants i joves que es concentraran el dissabte i diumenge (consultar programa) també es portaran a terme altres accions. En concret el divendres al matí s’ha organitzat la Trobada Territorial dels Serveis de Rehabilitació, que tindrà lloc de 10 a 13 h al pavelló municipal d’esports. El mateix dia, a les 19 h al Casal Cívic la Devesa del Pla, es farà la xerrada Les activitats esportives com a eina Social, que pretén mostrar com les activitats físico- esportives actuen com a objectiu per treballar aspectes socials.

Programa Ripollès